121

Odp: Rsm

Dziś chciałem porozlewać trochę ale krople wody na rzepaku.

122 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2017-03-27 17:25:09)

POleciałem po gorczycy 100kgN i wieczorem poleję po pszenicy wyłazi czwarty listek chcę wlać po 100kg/N wczesniej dostała 50kgN w saletrze.

Siedze i się drapię 100 to chyba za dużo. Zjadę do 50-60 czyli łącznie będzie ponad 100 i to będzie się trzymać kupy..

Ta setka to był pomysł z pola
Pomykam z rsm po gorczycy i z jednej mam pszenicę sianą wczesnie a z drugiej moją późno sianą no trochę mnie to poirytowało...
Spiję kawę i w pole

123

PO CO CI GORCZYCA ?? siałem w programach  jak musiałem !!!

Leszek   dla kolegów'

124

Panowie jak tam ceny RSM dostałem ofertę na RSM+S po 630 brutto. w zeszłym roku brałem w listopadzie kosztował coś koło 700 zł.

125

Panowie można w takiej wczesnej fazie rzepaku zapodać rsm? Mam na niektórych polach strasznie mały ten rzepak i chciałem go podgonić bo i doglebówka go trochę przytrzymała.

Pietia cena dobra. U mnie cennikowo 700 brutto z siarką a 32 800.

126

można w dawce okolo 100-130l RSM 32 ja bedę jutro lał

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

127

Mam pytanie do bardziej doświadczonych mój sprzedawca kończy działalność w związku z tym będę zmuszony zakupić część RSM do mauzerów ma koś z tym doświadczenie 32% rozrabiać do 28% i tak zostawić przez zimę na świeżym powietrzu coś się z tym stanie ????
Ceny na dziś RSM+S 730 netto, 32%,  840 netto

128

32% jeśli będzie zimno to na pewno się skrystalizuje. Ja mieszałem wiosna rurką z powietrzem i jakoś to szło. teraz na zimę biorę 26 S i mam spokój do - 17. jeśli nawet by się skrystalizował to łatwiej go będzie wymieszać.

129

Ja rozcieńczam z 32 na 28. Gdzieś w któreś publikacji z Puław były wzory na to. Do mauzera nalewam 160 litrów wody i 840 litrów RAM32. W ten sposób otrzymuję RSM28 i nie ma najmniejszych problemów z przechowywaniem tego przez zimę.

130

Ja wziołem 32  a to że się skrystalizuje załatwię  popularnym C330  a mianowicie  20 minut na wolnych obrotach i mam cieplutki RSM

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

131

Jeśli planujesz dawać wczesną wiosną to będzie problem z rozpuszczeniem jak się skrystalizuje, trzeba by to podgrzać jak wojtas pisze. Jeśli później to nie ma problemu.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

132

Wojtek,a w jaki sposób?

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

133

podejrzewam że na tłumik zakłada wąż .....

134

mw_marcin napisał/a:

32% jeśli będzie zimno to na pewno się skrystalizuje. Ja mieszałem wiosna rurką z powietrzem i jakoś to szło. teraz na zimę biorę 26 S i mam spokój do - 17. jeśli nawet by się skrystalizował to łatwiej go będzie wymieszać.

Marcin chyba się pomyliłeś z RSM 26S

W trakcie transportu produkt należy chronić przed oziębieniem poniżej temperatury krystalizacji (-7)°C. RSM®S nie podlega przepisom dotyczącym przewozu towarów niebezpiecznych RID/ADR/IMDG.

Zrobię tak jak pisze rudemens rozrobię do 28 a wiosna najwyżej trochę przemieszam spalinami. Trzymacie zbiornik na dworze ???

smile:):)

135

Dokładnie spalinami z tłumika ale  nie może być pełna beczka bo  bulgocze ... chwila moment i  rozbujane smile)

136

A jak ceny u was generalnie u nas azotowe z tygodnia na tydzień w górę na wczoraj saletra big bag 1050 worek 1080 zł. saletrosan 980 zł

137

Ja trzymam tak rozcieńczony RSM w mauzerach na dworze. Płaciłem we wrześniu po 705 zł netto.

138

rudemenes napisał/a:

Ja trzymam tak rozcieńczony RSM w mauzerach na dworze. Płaciłem we wrześniu po 705 zł netto.

Miałem w sierpniu ofertę na RSM + S chyba po 630-650 ale miałem jeszcze żniwa i chyba dobrze że tak wyszło w tej chwili firma się plajtuje a zawsze trzymali mi do wiosny zapłacony.

139

Pietia a która to firma plajtuje. Pytam, żeby nie wtopić.

140

marcel napisał/a:

Pietia a która to firma plajtuje. Pytam, żeby nie wtopić.

Grupa Rolnik siedzibę maja Nakło koło Kościana i mieli kilka baz w terenie j miałem do nich 15 km. zawsze RSM trzymali mi do wiosny teraz musze się przerzucić na mauzery i rozrobić do 28 aby wiosna podać I dawkę lub saletrę na pierwszy strzał a później już RSM