Odp: Ładowarki teleskopowe rodzaje, wady, zalety, osprzęt.
Serws-kop tam kupuję do jcb to i do mańki też dostaniesz .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne nie wymienione » Ładowarki teleskopowe rodzaje, wady, zalety, osprzęt.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Serws-kop tam kupuję do jcb to i do mańki też dostaniesz .
Niestety z tego co widziałem do mańki mają mało
mam od 7 lat i jedyna awaria to wymiana alternatora i przewrotka ale nic się nie stało tylko trochę się pogniotła
mam nadzieję, że moja 932 też będzie taka bezawaryjna i nie zaliczę wywrotki
Panowie mam mały problem. Kupiłem ładowarkę Manitou MLT 628, na placu wszystko było ok. W domu okazało się, że silnik (Perkins Turbo) nie wchodzi na wysokie obroty. Rozkręca się (i to nawet bez dużego zamulania) mniej więcej do połowy zakresu pod butem. Pali dobrze, nie dymi, nie kopci, turbina nie świszcze.
Gdzie szukać problemu przy takich objawach? Przytkany układ paliwowy? W baku było mało ON, może zassało jakiś syf przy załadunku/rozładunku.. Czy może pompa wtryskowa? Walnięta turbina? Podpowiecie od czego zacząć? Ta sytuacja nieco psuje radość z nowego nabytku
brakuje mu paliwa ,,, lub powietrza ale jak by brakowało mu powietrza to by dymił
jaką masz pompkę zasilającą elektryczna czy mechaniczna kolega w jcb miał podobny problem do pompki były uszkodzone kable oraz wymiana pompki pomogła
Pompka mechaniczna przy bloku. Czyli pewnie przytkane przewody paliwowe? Albo jakieś sitka po drodze..
Filtry powietrza przejrzałem, nawet nie były bardzo zapylone.
Kiedyś pompką zasilającą z busa spuszczałem paliwo i po jakimś czasie coraz wolniej dawała, aż w końcu przestała. Przyczyna- sitko na wlocie do pompki przytkane.
A pompka ma membranę sprawną? o ile jest taka membranowa....
Nie mam pojęcia co tam siedzi. Jutro zrobię przegląd układu paliwowego. Dam znać jakie będą efekty. Dzięki za podpowiedzi, przynajmniej wiem od czego zacząć poszukiwania.
KIedyś mi oleju przybywało, a okazało się że membrana puściła, może u Ciebie nie pompuje jak należy, a wiadomo, że nie robiłeś sporo to wszystko dopiero wyjdzie.
Problem rozwiązany. Musiała zassać jakiś syf przy załadunku albo rozładunku.
Przedmuchałem wąż paliwowy, wyczyściłem osadnik (było z 15mm mułu), wymieniłem filtr paliwa. Przy okazji sprawdziłem, że pompka dość szybko napełniała osadnik, więc musi być ok.
Po odpowietrzeniu silnik ożył I radość z zakupu wróciła
Dzięki za wskazówki!
Nie zapomniałeś opić?
Dopiero wczoraj przyjechała. Jak opijać to dokładnie, a żeby dokładnie to trzeba weekendu😉
Jesli szukasz ładowarek teleskopowych, to dobrze na początku zastanowić się do czego ich potrzebujesz i od tego uzależnić swój wybór. Głupio kupić tani sprzęt, czy nawet drogi i markowy, tyle że zupełnie nieprzydatny. Tutaj maasz fajny artykuł o zastosowaniach ładowarek - zerknij w wolnym czasie
Witam,zastanawiam się nad kupnem czegoś do wypychania obornika,mini ładowarka widemann.A czy ktoś próbował może ciągniczek czeski ogrodniczy z turem do takiej pracy,czy się nie nadaje,bo różnica w cenie duża ,proszę o wypowiedzi pozdrawiam.
Na niewielką skalę da radę.
https://naforum.zapodaj.net/d5df69555b2c.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/3fdc87fd0827.jpg.html
W końcu zawitała i u mnie ładowarka. Trafiła się niedaleko i nawet z zapasem udźwigu i podnoszenia. Co najlepsze jeszcze nie nie dojechała do domu a już mam chętnych do wynajęcia na usługę.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne nie wymienione » Ładowarki teleskopowe rodzaje, wady, zalety, osprzęt.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo