21

Odp: Co w glebie piszczy

koseś napisał/a:

A jest w ogóle obowiązek ich wpuszczać na swoje pole ?

Niema takiego obowiązku ale ci którzy  nie zezwolili to zaraz widać że to inny gatunek ludzi.Mam tu na myśli brak akceptacji dla innych i ci co każdego zeta oglądają z obu stron i nim wydadzą to tak ściskają że orzełek sie zesra.

22

Co prawda robię bardzo przemyślane zakupy ale orzełek na razie nie sra ,ale cóż Ty możesz nawet charytatywnie dawać swoje grunty na zniszczenie .

23

koseś to nie było do ciebie,zkąd miałbym wiedzieć jak ty z nimi postąpiłeś o ile coś cię z nimi łączyło.Moje uwagi są na temat ludzi któruch znam na codzień lub wydaje mi się że ich znam?

24

Myślałem że o mnie chodzi bo mnie cytowałeś ,ale z zasady jestem bardzo ugodowy i wszystko można ze mną dogadać .

25 Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2013-05-20 09:41:01)

Odpowiedziałem grzecznie na pytanie i dodałem coś od siebie

26

Pytanie do osób które miały do czynienia z modernizacją lini energetycznych na swoich gruntach,a dokładnie o udzielenie służebności gruntowej w całym pasie lini energetycznej na czas jej istnienia.

27

A dokładniej co chcesz wiedzieć? Podpisując służebność nie będesz miał możliwości zmobilizowac ich w późniejszym czasie do przesunięcia lini, wieżdzać będą mogil o każdej porze dnia i nocy, i odcinasz sob drogę do odszkodowania za poprzednie lata...  najlepiej wisać im swoje warunki i dać im o podpisania, nie podpiszą to zgody nie dostaną....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

28

Kwestię słupów i służebność przesyłu to sprawa na za dwa tygodnie,opiszę co i jak teraz coś przyjemniejszego,a mianowicie w polu posiane to czas na relax.Właśnie wróciłem z grzybów i o dziwo w ciągu 2,5 godz z żoną nazbieraliśmy nawet sporo po obraniu i pokrojeniu 12 litrowe wiadro samych Kożlaków co w naszych lasacz można uznać za sukces.Wśród tygodnia też była akcja- przerwa w siewach i na grzyby i też w 2 godz pełne wiadro Kożlaków nazbierałwm sam.Nie jestem zapalonym grzybiarzem ale odkryłem nowe dziewicze miejsce i puki co mam z tego radochę.

29

też byłem dzis na grzybach i tez praktycznie mam posiane, no i tez cos znalazłem aczkolwiek szału nie ma

Rolnik z powołania:-)

30

grzybów opór był  teraz pojawiły się przymrozki i jest ich mniej  ale jeszcze są ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

31

Coś z moich zainteresowań wątek chyba odpowiedni ? https://www.youtube.com/watch?v=QGBSgwmsEjM