Temat: Wymiana ataku w 303
Witam
Mam do wymiany atak z talerzem. Czy da radę to wymienić bez rozbierania skrzyni?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Wymiana ataku w 303
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Mam do wymiany atak z talerzem. Czy da radę to wymienić bez rozbierania skrzyni?
Niestety:-( Jak chcesz wymienić komplet, to musisz ciągnik rozebrać praktycznie do rosołu. Szczerze mówiąc to Ci współczuję.
No niestety ale bez wyjęcia i rozebrania skrzyni taka operacja sie nie uda.
Dziękuje panowie.
Jak idzie robota? :-) Jak będziesz Leszku wymieniał ten atak, to (żeby nikt Ci lipy nie wcisnął) policz dokładnie zęby na wałku i talerzu, żeby się wszystko zgadzało ze starymi, bo występują one w różnych wersjach. Sprawdź też ich numerację - numer na wałku musi być taki sam jak na talerzu.
Jak pomyslę że tyle roboty trzeba nadrobić przy wyjęciu wałka atakującego to szlak mnie trafia. Wtej chwili mam zdjęte dekle i tak przyglądam się, przyglądam i mam nadzieję że wyciągnę ten wałek bez wyrzucania skrzyni. Jeżeli mi się to uda to oczywiscie opiszę. Zaczynam od poniedziałku...
A jeżeli chodzi o komplety kół to czy różnią się tylko ilością zębów? tzn. czy wałek atakujący może mieć inne wejścia, frezy?
Cóz życzę powodzenia. Ja na jesieni remontowałem skrzynię to po godzinach zajeło mi to prawie miesiąc. i niestety PiotrK i Pitek mają rację bedziesz musiał rozbierac skrzynię w drobny mak. nie pamiętam dokładnie ale jest tam kilka haczyków odnośnie tych wałków. jak coś to pytaj -przejrzę katalog to w miare możliwości pomogę odnosnie skrzyni
pozdrawiam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Wymiana ataku w 303
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo