41

Odp: Dokąd na wczasy

W tamtym roku 2 razy udało mi się wyskoczyć nad jezioro w tym roku pracy było więcej i chyba po herbacie, patrząc na długoterminowe prognozy dla okolic Olsztyna. Najmłodszy mocno zawiedziony. Może wyskoczymy do parku dinozaurów koło Solca Kujawskiego.

42

U mnie bez zmiany nigdy nie byłem i nie zamierzam wybrać się na wczasy i co jeszcze ciekawsze nie wiem dla czego ale jestem dumny z tego.

43

jadę jutro nad  zimne morze, dziwnów .rybę zjeść piwo wypić i w niedzielę do domu ,a od poniedziałku z powrotem to samo jak co roku ,pozdrawiam fortschrittów.

Leszek   dla kolegów'

44

Ja uwielbiam Sopot. Jak nad  morze to tylko do Sopotu smile

45

byłem w lipcu też zimno ale zdecydowanie Gdynia ,jakoś z trójmiasta najbardziej mi pasuje ,Germanców tam nie ma jakoś bardziej swojsko .no i Marynarka Wojenna ,mimo cięć robi wrażenie.

Leszek   dla kolegów'

46 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2014-08-23 08:00:23)

Z gór wróciłem pare dni temu. Trzeba było powiedzieć że było ***. Moze trochę krótko ale za to intensywnie. Zaliczyliśmy zamek Grodziec, Czoch, Zapore w Pilchowicach :wow:, byliśmy pod ruinami zamku rajsko ale okazało się że jest w rekach prywatnych  i trwa remont szkoda.
Wdrapaliśmy się na Chojnik,odwiedzilismy kopalnię uranu. Chciałem wleść na wilczą górę ale nie bardzo wiedziałem z której strony a byłem za bardzo padnięty by lazić w kółko. No i zaliczyłem jeszcze skansen górniczy w Leszczynie.
A nocowałem w świerzawie.
Generalnie widzę ze za rok trzeba wrócić i zwiedzać dalej. By zobaczyć wszystko braknie nie jednych wakacji.
Wnieść 2latkę na Chojnik potem znieść niezapomniane doświadczenie tatusia......

Sporo zboża jeszcze stało bądź lezało na polach i bynajmniej nie schło choć w sobote pod gryfowem kosili

47

Czocha to rejony kolegi jacka z forum

mdw

48 Ostatnio edytowany przez zorak (2014-08-23 22:57:39)

Krzysiek byłeś na moim terenie, a nocowałeś w mojej gminie - 2,5 kilometra od mojego domu. Gdzie w Świerzawie miałeś nockę ? Przenocował bym Was i ugościł  wink a na Chojnik miałem widok z okna jak mieszkałem w Sobieszowie w szkolnym internacie. Zapewne do Świerzawy jechałeś od jeleniej góry i przejeżdżałeś przez moją wiochę.

gg 5118068

49

Może w przyszłym roku...
A nocowałem "w edenie" tylko że w budzie bliżej środka wsi nie tej na skraju. średnio zadowolony jestem z tego noclegu.
Kto wie może się minęliśmy w biedronce....
A nie wiesz co to za akcja strażaków była wieczorem w  zeszłą sobotę?

Na wycieczkę pojechałem moim wiernym szaranem honda została w domu był dylemat czy jechać duzym bez klimy czy małym z klimą.
Jak ja się cieszę że nie wziołem civica. Po tych waszych górkach by się zamęczył. A tak pobiłem rekord spalania 400 trasy 360 po górkach i 400 trasy na jednym tankowaniu 6,01 l/100 biorąc pod uwagę że młodsza córka przestała korzystać z pampersów i co chwile trzeba było stawać

50

i my te górki uprawiamy wink
eden przy głównej trasie więc hałaśliwy teren ale pod ładną górką która się zwie "wielisławka" a zaraz obok zabytkowy młyn. Jak jechałeś w sobotę to zapewne się minęliśmy ale ja w polu przy głównej trasie.
A strażacy nie wiem co działali ale u nas często coś się dzieje - zazwyczaj wypadki na naszych krętych drogach.

gg 5118068

51

Co do uprawy górek to nie zazdroszczę uprawiania tego....

52

Rolnik na wczasach, kto nie oglądał najistotniejsze jak zwykle na końcu smile
https://www.youtube.com/watch?v=ed7rg-8qiRU

53

Wybiera się ktoś 13 marca na STINGA do Krakowa jadę z małżonką.

54

czas zobaczyć jak wygląda słońce, robimy z małżonką wypad na tydzień do Maroka...