Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
fajne traktorki te fendy a jak ma sie rozsypać to czego byś nie kupił i tak w każdym coś sie rozsypie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
fajne traktorki te fendy a jak ma sie rozsypać to czego byś nie kupił i tak w każdym coś sie rozsypie
Renia sasiada https://www.olx.pl/oferta/renault-120-5 … qFxxF.html
Patrzcie kubota wystawia ciągnik 120KM z silnikiem 6,1 a nie 4l! I 4 cyl a nie 6
https://www.agrofakt.pl/kubota-mgx-iii-juz-w-polsce/
Patrzcie kubota wystawia ciągnik 120KM z silnikiem 6,1 a nie 4l! I 4 cyl a nie 6
https://www.agrofakt.pl/kubota-mgx-iii-juz-w-polsce/
Duża pojemność mała moc = trwałość daf silnik 12 literków 430 kuni 1900 nm długi korbowód,500-1600 obrotów pali na mrozie od strzała bez podgrzewania ponad 1100000 km nalotu i chodzi zrobione w zeszłym roku tylko wtryski i uszczelka pok michą.
To oczywiste ale producent zaskakuje....
A wczoraj byłem w NH i do 145 koni jest 4 gary ponieważ z 6 nie idzie uzyskać jakiejś tam normy ... a tu prosze
A ile litrów?
Nh seria t5. 95 do 115 ma silnik 3400 i od 99 do 114 koni.
Mój farmtrac ma 4400 i 75 koni. A na tym silniku chodzi większy model 7110 i ma 114 koni. Silnik to pojęcie względne.
A wczoraj byłem w NH i do 145 koni jest 4 gary ponieważ z 6 nie idzie uzyskać jakiejś tam normy ... a tu prosze
Coś ich popieprzyło z tymi modelami żeby nie było wyboru między 4 a 6 w przedziale mocy 120-160 KM
takie normy weszły, emisja spalin itp, a wszystko pic na wode jak z dpf,
Ale pojawił się wybór 4 a 6 litrów...
to tak jak wybór pomiędzy 4 flaszkami 30% a 6 flaszkami 20 %
4 x 30% bardziej ekonomiczne i mniej trzeba wypić ale 6 x 20% na dłużej starczy
Ale to kolejne dwie gęby do napojenia...
wiadomo przy lekkiej robocie 4ką mnie spalisz ale przy cieżkiej wyjdzie podobnie ale 4 wolniej i powiedziałbym że spalanie wzrasta przy tej samej robocie 6tką
Większy, mniej wysilony silnik równa się większe spalanie?
między Najsilniejszym 4l a najsłabszym 6l jat tylko 12 KM różnicy to 10%
ale moment obrotowy wzrasta o 25% a pamiętajcie że to on ciągnie pług....
Mam porównanie między moją Pumą a Forterrą 135 wujaszka. Jego dopiero ma moc przy ok 2 tyś a ja swojego trzymam na 1550-1600 i zejdzie z obrotów do 1200 i się nie zadusi a zetor zaraz. I w ogóle zetor pali jak smok w cięższej robocie.
ja mam porównanie u siebie, do lekkich robót 4 ok ale do cieższych spali wiecej jak 6tka która bedzie miała te same konie
Jak to mówią są zwolennicy 4 garów i 6 ja należę od jakiegoś czasu do tych co lubią 6 nnn kultura pracy to pierwsze elastyczność w robocie to drugie nie musi sie pałowac na pełnych obrotach tylko sobie spokojnie jedzie i do tego długość ciągnika co w transporcie robi robotę i jest wygodniej , a nasze zdrowie jest nie do wycenienia ,,,,
co z tego że 4 garowemu damy obciążniki itp jak to i tak nie będzie to samo , do tego w 4 garach pojemność mała a reszte gnają tą moc pierun wie czym ale tej mocy z 4 garków za darmo nie wzięli ,,,
tak się patrzę co robią ci producenci i cś mi się zdaje że zaraz będziemy mieli 100 koni z 3 cylindrów ,,,
Wszyscy trąbią że z 6 garów w małej mocy nie idzie uzyskać norm itp a np Kubota się zaczyna chwalić tym czym inni się zarzekają że się nie da ,,, ale cena... hmm zresztą cena to i tak jest straszna wszystko sie kreci około 250-265tys netto
valtra już robi 90 km z 3 garków
Wojtas mam wrażenie że nie doczytałeś. Kubota ma 6 litrów w czterech garach jak w Ifie!
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo