361

Odp: ZAGROŻENIA

Też słyszałem z opowiadań ludzi ,że zbrodniarze upa byli bezwzględni... Przecięcie na żywca piłą człowieka ,wypruwanie z brzuchów ciężarnych kobiet nienarodzone dzieci , przybijanie za język do drzewa ,przybicie dziecka do wrót stodoły i podpisanie "polski orzeł" to tylko niektóre ze zbrodni. Wiadomo iż za zbrodnie pewnej grupy ludzi nie należy winić całego narodu ,ale niestety nadal tak jest ,że większość ukrainców lekko mówiąc polaków nie toleruje.

362

Nie można obwiniać jeżeli oni sami tą przeszłość by potepiali. Jeżeli ktoś mordował naszych dziadków a teraz morderca jest ich bohaterem to znaczy że to nasz wróg . Tym bardziej że nie są narodem sensu stricte tylko okupantem ziemi polskiej i rosyjskiej.  W dodatku mają jeszcze roszczenia terytorialne do Polski.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

363

dla ludzi o mocnych nerwach https://www.cda.pl/video/253263bd               
   http://prawy.pl/3467-lista-135-sposobow … przez-upa/

364

Teraz za granicą w ciężarówce na polskich tablicach ciężko Polaka spotkać większość to Ukraińcy. A szlak mnie trafia jak widzę jak wieszają sobie banderowskie flagi i mówią że to bohater a pracuje u Polaka.

"Żadna dziedzina nauki, nawet medycyna, nie ma tak dużego wpływu na zdrowie człowieka jak rolnictwo". Pier Delbert

365

mądrze mówi  https://www.cda.pl/video/87085189

366

Różne rzeczy działy się w przeszłości. Ale czy mamy obwiniać wszystkich o takie zachowanie, to tak jakby ojciec coś ukradł a ja jego syna też uważam za złodzieja. W tej chwili nastała taka dla mnie śmieszna tendencja cofania się do tyłu rozkopywania grobów, wypominania jakiś zdarzeń itp. A my Polacy też lepsi nie jesteśmy, co było to było i już tego nie zmienimy. Ważniejsze jest co będzie  i do czego dążyć chcemy.  Ale jak ktoś nie ma pomysłu jak rozwiązywać problemy to wspominają przeszłość bo to temat bolesny dla wielu ludzi, żeby myśleli o tym co było a nie o tym co będzie. A zagrożenie to możemy przynieść sobie sami kłótniami z sąsiadami i wymądrzaniu się jakimi to jesteśmy najlepsi, i jak słyszałem ostatnio że Polska bez uni da sobie rade ale unia bez Polski nie.  Ale wszyscy pamiętamy jak Polska wyglądała wcześniej nie było jak koniem ominąć dziur w drodze smile:)

367

tekila256 napisał/a:

Różne rzeczy działy się w przeszłości. Ale czy mamy obwiniać wszystkich o takie zachowanie, to tak jakby ojciec coś ukradł a ja jego syna też uważam za złodzieja. W tej chwili nastała taka dla mnie śmieszna tendencja cofania się do tyłu rozkopywania grobów, wypominania jakiś zdarzeń itp.)

Tak trzeba,a  hahłaków trzeba trzymać w ryzach bo na rynku polskiego Stanisławowa postawili 9 metrowy pomnik Bandery. Tak zachowują się dzieci zadowolone z postawy ojca, który nie dość, że kradł to jeszcze gwałcił, palił i mordował, ale jak rusowe śpiewają
Kakaja natura
Takaja kultura
Kakaja kultura
Takoj narod

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

368

tekila256 napisał/a:

Różne rzeczy działy się w przeszłości. Ale czy mamy obwiniać wszystkich o takie zachowanie, to tak jakby ojciec coś ukradł a ja jego syna też uważam za złodzieja. W tej chwili nastała taka dla mnie śmieszna tendencja cofania się do tyłu rozkopywania grobów, wypominania jakiś zdarzeń itp. A my Polacy też lepsi nie jesteśmy, co było to było i już tego nie zmienimy. Ważniejsze jest co będzie  i do czego dążyć chcemy.  Ale jak ktoś nie ma pomysłu jak rozwiązywać problemy to wspominają przeszłość bo to temat bolesny dla wielu ludzi, żeby myśleli o tym co było a nie o tym co będzie. A zagrożenie to możemy przynieść sobie sami kłótniami z sąsiadami i wymądrzaniu się jakimi to jesteśmy najlepsi, i jak słyszałem ostatnio że Polska bez uni da sobie rade ale unia bez Polski nie.  Ale wszyscy pamiętamy jak Polska wyglądała wcześniej nie było jak koniem ominąć dziur w drodze smile:)

Gruba kreska -to nie dziala.

369 Ostatnio edytowany przez androl (2017-12-15 09:14:41)

Marekpe dobrze to przedstawiłeś. Natomiast co do dróg. Mówisz "tekila" o sąsiadach z drugiej strony, we wrześniu 1939 r i podczas całej okupacji drogi mocno dały im się we znaki https://www.youtube.com/watch?v=qLt3pvCYIZM
A może jednak najpierw "tekila" selfika z FF wink

370

tekila256 piszesz ,że przed unią nie można było ominąć dziur w drodze , powiem Ci tak ,przed unią drogę przez naszą wieś zrobili z żużlowej na piękną asfaltową , teraz jesteśmy w uni a dziury takie ,że przy szybszej jeździe ciągnikiem byś sobie flaki wytrząsł. Z miesiąc temu widziałem jak łatali ,łopata żużlu , na to trochę smoły i grzanie palnikiem na propan-butan wink. Ale dobra nie o tym temat.

371

tekila zobacz sobie dziatki synki i wnuczki tych bogobojnych ukrainców ,no wiadomo wszyscy nie mordowali tylko ci którzy mogli bo całe wsie ukrainskie brały udział w rzeziach a później w grabieniu majątku   https://www.cda.pl/video/131035d1                                                                               
androl cała opozycja jest sprzedana niemcom i kupa czasu minie żeby wykopać z Polski obcy wrogi kapitał

372 Ostatnio edytowany przez sarast (2017-12-15 21:06:49)

tekila256 napisał/a:

łatwo się taki pierdoły pisze jak mordy nie dotkneły rodziny i o tym nawet sie rozpisywać nie chcę bo moją dotkneły i pamięć o tamtych czasach jest żywa i w nastepnych pokoleniach rodziny pamietana  !!!! i o przebaczeniu nie ma mowy !!bo
PRZEBACZAĆ TO zacne i potrzebne tylko dla czego my to bez przerwy robimy !!! jak jesteś grzeczny i miły to od razu zrobią z ciebie głupiego ! tak samo odbierają nas inne kraje ! dość tej dziwnej poprawy politycznej ! a co  do dziur w drogach to w Polsce na drogach krajowych coś się zmieniło to widać ale Polska to też drogi powiatowe , gminne . a na tych od komuny dziury jak były tak są a mało tego jeszcze doszło bo się na Polskę powiatową wszyscy zleli  grubym siurem 
bo tym drogami politycy szczególnie z PO nie jeżdzą.

Leszek   dla kolegów'

373

Ale jak z pisu się przejadą to na pewno naprawią

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

374

z pisu częściej na lokalne drogi się zapuszczają jak jada na jakieś dożynki odpusty itp ale to chyba za mało by chciało się im drogi remontować

obecnie najwięcej jeśli chodzi o drogi lokalne robią lasy państwowe by nie płacić do budżetu
a powiatowe  to chyba wszędzie do niczego a jak już robią to jak autostradę z ekranami ścieżkami cudami i starcza na max 5km

375 Ostatnio edytowany przez sarast (2017-12-15 23:25:06)

Piotrfire napisał/a:

Ale jak z pisu się przejadą to na pewno naprawią

naprawią albo nie ale na pewno nie tak jak Minister od zegarków przygotował A2 na euro to dopiero była obłuda . nie ma czego szeryf bronić .. to sie już nie obroni !! tak jak KOD i cała reszta!!!  a już tak nudno było !!

Leszek   dla kolegów'

376 Ostatnio edytowany przez tomek1974 (2017-12-15 23:29:45)

widać tu SBeckie metody temat zastępczy drogi i to oczywiście wina PISu tylko nikt nie pamięta że za platfusów wyparowało 500miliardów z vatu drugie tyle z innych podatków zadłużono Polskę na 400miliardów wyprowadzono ze spółek skarbu państwa miliardy ,sprzedali za grosze Ciech zniszczyli stocznie już padały kopalnie i lot a teraz policzcie ile by było nowych dróg  ?

377

widać tu SBeckie metody temat zastępczy drogi i to oczywiście wina PISu tylko nikt nie pamięta że za platfusów wyparowało 500miliardów z vatu drugie tyle z innych podatków zadłużono Polskę na 400miliardów wyprowadzono ze spółek skarbu państwa miliardy ,sprzedali za grosze Ciech zniszczyli stocznie już padały kopalnie i lot a teraz policzcie ile by było nowych dróg  ?

Wstrzymajmy się z krytyką kilka lat , potem porównamy, ludzie są tylko ludźmi a przy władzy pokus wiele , były przykłady.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

378

Na szczęście w Rzeczypospolitej  tacy mają coraz mniej do powiedzenia https://www.youtube.com/watch?v=UV3F3CrC7p0
Najemnicy typu "brodacz" powoli zostaną rozkodowani.

379

Dobra zmiana wcale nie jest taka dobra  ,  sądy, konstytucja , jakoś jest tak zawiłe że ja jako zwykły zjadacza chleba nie wiem kto ma rację. 
Ale na rolnictwie już jako tako się znam i wiem że przez dwa lata rządów nie potrafią sobie poradzić z asf. Następna sprawa to zapowiedzi zakazu uboju rytualnego i już ceny spadły o prawie złotówkę, a jeśli się to potwierdzi to tysiące gospodarstw stanie na krawędzi bankructwa.
Kto ma w tym interes??

380 Ostatnio edytowany przez androl (2017-12-17 09:17:41)

Cześć Tomek. Skąd ja wiedziałem że śledzisz FF wylogowany wink
Ja jako zwykły obywatel oglądam fakty tvn po nich wiadomości tvp, to tylko przykład. Jeżeli ktoś sobie wyrabia zdanie słuchając jednej strony, to przepraszam ale..........
Aha odnośnie sądów, oglądałeś wczorajszy wywiad w wiadomościach z premierem, On to ładnie i rzeczowo wytłumaczył Macronowi o co w tym biega.