Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Ciekawy, szkoda że koła takie małe
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Strony Poprzednia 1 … 26 27 28 29 30 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ciekawy, szkoda że koła takie małe
Ma ktoś takiego? Do tura to się nadaje?
ciekawe czy można zamówić z podciętymi błotnikami by większe koła weszły
kręci do 3000 obr/min to taka honda wśród traktorów
329 g/kWh to smok na paliwo to przy tej mocy to spali tyle co forsz.
za 3tys pneumatyka? nie uwierze za 5 nie wiem czy sie wyrobi, po drugie w tym NH pod maską ciasno nie wiem jak tam zmieścic. Co do siłowników hydrauliczno-pneumatycznych to ja mam 4 przyczepy w tym HLki mają siłownik na kazde koło więc 8siłowników na HLki do tego 4 na pozostałe przyczepy to jest 12 x 250 to juz 3 tys do tego węże itd. a ja często pozyczam przyczepy od wujka czy kolegów więc srednio sie to opłaca. Mówicie kup nowy. Nowy dziadowski farmtrack? nowy bo nowy porównajcie sobie komfort i wyposarzenie takiego farmtracka choćby z tym NH https://www.youtube.com/watch?v=l6tzOqnCj8M
ciekawe czy można zamówić z podciętymi błotnikami by większe koła weszły
kręci do 3000 obr/min to taka honda wśród traktorów
Pierwsze kuboty z pieciocylindrowymi silnikami też tak kręciły. A silnik tego producenta mają traktorki komunalne albo do winnic. Fajny zgrabny tylko dlaczego nigdzie nie widać żeby jeżdziły?
Na tego mtz to nawet nie warto spoglądać.
Norma spalania jak by ktoś wsadził silnik od poloneza
Skrzynia z nie wiadomo czego i czytałem że się sypia
U mnie w okolicy jest takie zagłębie sadownicze, sąsiada kuzyn ma też sporo sadu i zawsze z opryskiwaczem chodził 255 a jakiś czas temu kupił jakiegoś sadownicze właśnie z tym silnikiem to podobno w opryskiwaczu smok na paliwo i powrócił do 255. Papej a jezdziles kiedyś farmtrackiem? Narzekasz na polskiego to bierz starego zachodniego tylko później nie becz
Zobacz nie do uwierzenia http://www.sklepy24.pl/sklep/e-ursus_pl … 4/22965963
A ja Ci Pajej powiem... bierz nowego. Jak masz te 55 tysi to popatrz może urusika kupić czy zetora (major hs na silniku deutza z rewersem) albo innego. W kredki nawet na 10 lat po troszkę i nawet nie poczujesz. A jaki komfort psychiczny, że siadasz palisz i robisz. Coraz częściej dochodzę do wniosku, że nie stać mnie na używane sprzęty.
farmtrackiem jeździłem jako pasażer, bo znajomy ma. Ciągnik nie powala. po chyba 5 czy 6 latach użytkowania padł mu silnik...
Ta pneumatyka za 1,5 tys to faktycznie nie do uwierzenia, pytanie jaki jest haczyk?
tam jest 15tys...
15 tyś
no widzicie jak ja nie widze. jestem ciekaw ile tak realnie kosztuje pneumatyka do ciagnika
Jak będziesz robił we własnym zakresie, bo nie widzę tutaj wielkiej filozofii, to na pewno nie przekroczy 3 tys. NIechbyś sprężarkę kupił za 500zł, zbiornik za 200 zawór nawet z mtz za nawet kolejne 500zł, plus przewody to nie wyjdzie nawet 2 tys. A jak chce się wszystko na oryginale z rękami w kieszeniach to trzeba bulić.
Też nie widzę tu strasznych kosztów, kiedyś sam zamontowałem pneumatykę do władka. Mam też większość materiałów do zamontowania jej w R854, na razie się wstrzymuję ,ale jak będę się nudził.
Pisałem ile sąsiad wziął za założenie do NH i to na nowych podzespolach...
no widzicie jak ja nie widze. jestem ciekaw ile tak realnie kosztuje pneumatyka do ciagnika
Realnie? :hmmm:
W garażu wala się sprężarka od 303, druga jakaś ze złomu ale bardzo wydajna, trzecia dwutłokowa z MANa i z C-330 do wyboru, na stryszku leżą 3 butle na wiatr(323,4011) do tego RCW i beczka mają nieczynne ale kompletne instalacje, na półce leży zawór z C-330 do hamowania przyczepy, złączka kompletna i regulator ciśnienia i urządzenie do odladzania instalacji z 323, odolejacz jest z C-330.
W tej sytuacji co oznacza słowo realnie?
Dzień pracy, nowy zegar i kilka uszczelek, trochę stali na podstawę sprężarki, tarcza do szlifierki, kilka elektrod, trochę dopalaczy :beer:
Różne mamy realia więc się nie dogadamy, bo ja się w 200 stówach z dopalaczami zmieszczę.
No chyba, żeby ambicja lub potrzeby spowodowały rozbudowę do dwuobwodowej to do tego zawór za kilka stówek sterowany prądem z ciężarówki.
Realnie
Ta co robił to była właśnie na dwu i jednoobwodowe, sterowane na elektrozawor pod czujnik hamulca bez żadnych ciegien.
Strony Poprzednia 1 … 26 27 28 29 30 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo