601

Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?

Laszek z pewnością kupił bym nowego fastraca serii 4000 jak by mnie było stać i miało to ekonomiczne uzasadnienie ......  Wygody i komfortu pracy w polu i podczas jazdy po drodze to nawet nie można porównywać , steyer jest tylko cichszy i tu się kończy przewaga nad fastrakiem .
Staer zastąpił c360 i jumza ( którego bym za kilka tysięcy komuś oddał ) i tu jest przepaść technologiczna na kożyść nowego i dla tego nie żałuję tej decyzji .
Ale czy zamienił bym jcb na  steyera o podobnej mocy ?  z pewnością Nie . A przy kupnie nowego jeśli różnica była by w granicy 50- 100 tyś to dopłacił bym do jcb .

602

Taka ciekawostka z FB

https://images82.fotosik.pl/943/c25e1951557e032bmed.jpg

603

Wychodzę z założenia że lepiej jeden nowy jak dwa stare, czasy gdy ciągnik był na przydział i wieczność się skończyły. Dzisiejsze ciągniki po 5tys mtg to zaczynają być skarbonki. Pajej kup nowy a za 5-8 lat sprzedaż go za 60-70% ceny dołożysz i znowu masz nowy a nie naprawy, szukanie części itd. A jak nie chcesz inwestować to kup starego zetora wyremontuj i będziesz 20 lat nim jeździł, później nawet do wilkowic smile

604

tylko nowy przyzwoity ciągnik to wydatek minimum 150 tyś netto. ja mam 50 a gdzie 100?

Rolnik z powołania:-)

605

na 10 lat po 11tyś

606

Np Case Maxxum 115 z turem masz ok 300tys brutto... Dzis bede wiedział ile Case Puma 140x i inne... Trzeba sie rozgladac bo PROW po nowym roku..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

607

mi ryczeli  za pume zalezy jaki model ale miedzi 300-340 netto

mdw

608

jak to mawiają jak chcesz traktor tani i dobry to kupuj dwa jeden tani drugi dobry....

Leszek   dla kolegów'

609

Krzysiek napisał/a:

Taka ciekawostka z FB

https://images82.fotosik.pl/943/c25e1951557e032bmed.jpg

To znaczy że kto ma jelonka to mu odbija i ma żonę i trzy kochanki czy żona rogi mu przyprawia bo zajęty swoim sprzętem.

610

Tak czytam i czytam i może i ja bym sprzedał 30-stkee i 60-tke i wziął w leasing jakis traktorek 60-70 km. Tylko jaki?

611

Dobra Pany  będę musiał coś podobnego ciągać    tylko mi teraz nie mówcie że  Zetor HSX albo Rusek  to ogarnie    szukam maszyny co chociaz rok mi wytrzyma  z taką bryczką i  będę zadowolony  na PROW nie weźmiemy bo rodzice sa właścicielami i są za leciwi że tak to nazwę a na firmę nie wezmę bo tylko  vat  odciągnę jak na tą chwilę bo żadnych  pomocy nie ma

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

612

No a ten twój mx to co z nim?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

613

Wojtek jak by co to może moją bestię weźmiesz pod uwagę smile   https://www.olx.pl/oferta/jumz-na-gwiaz … c4b8d5e897

614

Czyms muszę jeszcze w polu robić ... a prawdopodobnie złapię dobrą fuchę  to musi być ciągnik dostępny w każdej chwili .,,, Jak bym fajnego MX z miekką ośką wyrwał to bym był zadowolony ale na razie nie mogę przekroczyć budżetu bo mamy parę  kresek do spłaty  i nie uwiążemy się  do sznurka ,,,

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

615

https://www.olx.pl/oferta/massey-fergus … qToBX.html wąskie koła tylko to MF...

616

Papej jak baby szukasz tak jak traktora to nie dziwię się że jesteś kawalerem...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

617

Laszek dowaliłeś wink

618

A może znajdzie pakiet w postaci dziewczyny z traktorem ?
Ja mam ten sam problem z kupywaniem ale to wynika z nadmiaru wiedzy .........

619

Pajej masz 5 dych, to spory wkład własny, bierz nówkę.

620

Laszek napisał/a:

Papej jak baby szukasz tak jak traktora to nie dziwię się że jesteś kawalerem...

to akurat baby tak przebierają facetów jak ja ciagniki big_smile, ale i ja potrafiłem pogonic babe jak mi nie pasiła