Temat: Brak chlodnicy oleju
Mam pytanie kupiłem forszaja 323 i brakuje w nim chlodnicy oleju czy można tak pracować w polu czy lepiej kupić i wstawić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Brak chlodnicy oleju
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam pytanie kupiłem forszaja 323 i brakuje w nim chlodnicy oleju czy można tak pracować w polu czy lepiej kupić i wstawić?
Pewnie nie zaszkodzi mu jej brak ale trzeba się liczyć z tym że gdy jest ciepło obie pompy będą miały niższą sprawność czyli mniej podniesiesz i możesz mieć problemy ze skręcaniem...
Ja miałem też bez chłodnicy, lecz lepiej uzupełnić jej brak i w sezonie być pewnym niż się później denerwować na polu ...
Poszukaj i kup ja dałem 150 zł za naprawdę ładną i wszystko jest ok.
To jak się trafi to trzeba będzie kupić dzieki za odpowiedz
od 300 to mam
Jeśli chodzi o tą aluminiową przed chłodnicą wody to chyba gdzieś mam od 323 tylko poszukać bym musiał .
Chcę przy okazji że mam spuszczony olej przerobić chłodzenie oleju. Wywalić alu chłodnicę, na jej miejsce zamontować taką jak w bizonie lub zmontować ją samodzielnie. Namierzyłem fajne rurki z radiatorami wystarczy pospawać tigiem. Chciałem cały olej puścić przez chłodnicę a nie jak to jest oryginalnie tylko olej ze wspomagania. Potrzebowałbym zmienić filtr ten montowany w korku na zbiorniku niedługo dokona żywota. Ciężko go dostać i jest drogi. Namierzyłem fajny filtr znaczy obudowę z bizona tylko nie wiem czy przepustowość była by dobra do ruskiej pompy i czy to jest powrotny filtr?
Filtr koło 50zł w draganach koło mnie kupiłem ze 2 lata temu. Poza tym po co przerabiać coś co pracowało całkiem nieźle ze 30 lat/?
30 lat mało, nie trafiłeś Przrabiam bo i tak muszę puścić przewody na przód. Wywaliłem pompę wspomagania i wszystko teraz będzie z ruskiej pompy głównej zasilane. Ktoś tu pisał że alu chłodnica nie wytrzyma jak się puści na nią cały olej to zmieniam.
Zawór dzielący wmontowałeś ?
Jeszcze nie kupiłem ale tak będzie dzielnik założony.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Brak chlodnicy oleju
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo