Odp: GG FORUMOWE
-19 jak wytrzymuje to jest ok więc się nie przejmuj nie zapowiadają takich mrozów w tym roku
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 414 415 416 417 418 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
-19 jak wytrzymuje to jest ok więc się nie przejmuj nie zapowiadają takich mrozów w tym roku
Myślałem, że dziś będzie nowy nabytek a mam mieszane trochę odczucia...
To znaczy że do zamarznięcia jeszcze trochę,przeważnie płyny maja temperaturę zamarzania tak ok -35 stopni,jak płyn jest czysty to powinno być ok,kasza nie rozwali silnika,chyba że płyn jest wymieszany np z innym płynem to temperatura zamarzania może sie zmienić na twoją niekorzyść.Podobnie jest z koncentratami do wody, tzn sam koncentrat zamarznie szybciej niż po wymieszaniu w odpowiedniej proporcji z wodą. Ogólnie jak jest syf to nie radze tego trzymać w silniku.
Piękny kolorek ma czyściutki.
Widocznie było dolane wody gdy ubyło.
W zamrazalniku masz -18-19 stopni wiec jeśli robi się kasza dla świętego spokoju wywal i wlej nowy! A niech przyjdzie ponad 25 to wtedy będzie lipa po całości ...
Miałem kiedyś w busie kaszę w całym układzie i nic się nie stało, ostatnio miałem gorszy wypadek. Włożyłem flaszkę do zamrażalnika lodówki rano. Wieczorem wpadł do mnie sąsiad z niezapowiedzianą wizytą to zaproponowałem małe conieco. Wyciągam butelkę a tam lód do samego dna, butelka wytrzymała. Jeszcze kilka lat temu wódka gęsta jak olej była, ale nie zamarzała ale to se ne vrati.
Marku,dobrze prawisz,tak ze 25 lat do tyłu leżała flaszka poloneza w zamrażarce z miesiąc to jak ją otworzyłem to była gęsta jak syrop.
to ostatnio w biedronce takie mieli znajomi kupili wsadzili do zamrażalnika a tam po wyjęciu lód mieli jechać to zgłosić ale nie wiem jak to dalej się skończyło
Paweł co tam ciekawego oglądałeś?
Paweł co tam ciekawego oglądałeś?
Lexa ale pompa common rail do regeneracji bo długo i ciężko palił. Silnik CAT. Bił z prawej strony, łożyska na bębnie do wymiany, pas od młocarni, z drugiej strony główny też. Z jednej pompy hydraulicznej olej ciekł, Ostatnie kaskady wytrzasaczy do remontu, cepy i klepiska też takie na dobicie. Do hedera vario brak kos. Z zewnątrz ładny i na michelinach x bibach 900 wygląda potężnie Nie wiem czy 30 tyś by starczyło na remont.
Daj link
Widziałem tego w człuchowie i krajence szału nie ma.
U Bohynskiego w Krajence co mu dolegało?
A tego oglądał ktoś?
https://www.olx.pl/oferta/claas-mega-ii … iEnS5.html
Na bydgoskiej w krajence jakiś skup złomu i pełno maszyn chyba jakieś gospodarstwo mają. Kombajn fajny ale nie za te kase za dużo kamieni widział do zrobienia aps i klepiska, listwy łancucha w gardzieli reszta nie wiadomo bo nie palił rozładowane aku.
U Bohynskiego w Krajence co mu dolegało?
A tego oglądał ktoś?
https://www.olx.pl/oferta/claas-mega-ii … iEnS5.html
Zapewne złom bo dwa lata wystawia. Malowana.
A nie chcecie brać nowych? Kto w końcu sprzedaje kombajn w idealnym stanie, po konkretnym przeglądzie przygotowany do sezonu i jeszcze za małą kasę? A nowy to nowy, może by na jakiś program by szło...
Paweł Piszesz że silnik Cata cięzko palił czyli jak ciężko Kilka obrotów czy kilka naście ? tak do 8 obrotów to mógł bym powiedzieć że to standard Wiem co mówię siedzę na maszynch CATA nówkach i one tak mają co tego jak przychodzi nowa maszyna to na wolnych ma ciśnienie oleju 0.3-05 a na max obr 3.7 bar więc jak byś chciał mierzyć to się nie przestraszyć jak pompa zdycha to ona na zimnym odpali ale jak zagrzejesz to już za żadne skarby się nie odezwie
Było to kilkanaście obrotów... I dymił... Kumpel tak miał w swoim, zregenerował i jest ok. Na nowy z modernizacji to trzeba mieć pewnie ponad 200 ha udokumentowanych. A u mnie dzierżawy na umowę to dadzą nieliczni...
Takie kombajny były kupowane na duże areały. Paweł wiadomo że szukasz w jak najlepszym stanie Rezerwę finansową musisz jednak przewidzieć nawet kupując przysłowiową "igłę"
Te 3 dychy mogą być zbyt małą rezerwą nawet dla tej "igły"
Strony Poprzednia 1 … 414 415 416 417 418 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo