8,301

Odp: GG FORUMOWE

-19 jak wytrzymuje to jest ok   więc się nie przejmuj nie zapowiadają takich mrozów w tym roku

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

8,302

Myślałem, że dziś będzie nowy nabytek a mam mieszane trochę odczucia...

8,303

To znaczy że do zamarznięcia jeszcze trochę,przeważnie płyny maja temperaturę zamarzania tak ok -35 stopni,jak płyn jest czysty to powinno być ok,kasza nie rozwali silnika,chyba że płyn jest wymieszany np z innym płynem to temperatura zamarzania może sie zmienić na twoją niekorzyść.Podobnie jest z koncentratami do wody, tzn sam koncentrat zamarznie szybciej niż po wymieszaniu w odpowiedniej proporcji z wodą. Ogólnie jak jest syf to nie radze tego trzymać w silniku.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

8,304

Piękny kolorek ma czyściutki.

8,305

Widocznie było dolane wody gdy ubyło.

8,306

W zamrazalniku masz -18-19 stopni wiec jeśli robi się kasza dla świętego spokoju wywal i wlej nowy!  A niech przyjdzie ponad 25 to wtedy będzie lipa po całości  ...

8,307

Miałem kiedyś w busie kaszę w całym układzie i nic się nie stało, ostatnio miałem gorszy wypadek. Włożyłem flaszkę do zamrażalnika lodówki rano. Wieczorem wpadł do mnie sąsiad z niezapowiedzianą wizytą to zaproponowałem małe conieco. Wyciągam butelkę a tam lód do samego dna, butelka wytrzymała. Jeszcze kilka lat temu wódka gęsta jak olej była, ale nie zamarzała ale to se ne vrati.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

8,308

Marku,dobrze prawisz,tak ze 25 lat do tyłu leżała flaszka poloneza w zamrażarce z miesiąc to jak ją otworzyłem to była gęsta jak syrop.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

8,309

to ostatnio w biedronce takie mieli znajomi kupili wsadzili do zamrażalnika a tam po wyjęciu lód mieli jechać to zgłosić ale nie wiem jak to dalej się skończyło

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8,310

Paweł co tam ciekawego  oglądałeś?

8,311

damian9871 napisał/a:

Paweł co tam ciekawego  oglądałeś?

Lexa ale pompa common rail do regeneracji bo długo i ciężko palił. Silnik CAT. Bił z prawej strony, łożyska na bębnie do wymiany, pas od młocarni, z drugiej strony główny też. Z jednej pompy hydraulicznej olej ciekł, Ostatnie kaskady wytrzasaczy do remontu, cepy i klepiska też takie na dobicie. Do hedera vario brak kos. Z zewnątrz ładny i na michelinach x bibach 900 wygląda potężnie smile Nie wiem czy 30 tyś by starczyło na remont.

8,312

Daj link
Widziałem tego w człuchowie i krajence szału nie ma.

8,313

https://www.otomoto.pl/oferta/claas-lex … xtor=SEC-8

8,314 Ostatnio edytowany przez Laszek (2018-01-14 15:46:34)

U Bohynskiego w  Krajence co mu dolegało?
A tego oglądał ktoś?
https://www.olx.pl/oferta/claas-mega-ii … iEnS5.html

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,315 Ostatnio edytowany przez damian9871 (2018-01-14 19:36:51)

Na bydgoskiej w krajence jakiś skup złomu i pełno maszyn chyba jakieś gospodarstwo mają. Kombajn fajny ale nie za te kase za dużo kamieni widział do zrobienia aps i klepiska, listwy łancucha w gardzieli reszta nie wiadomo bo nie palił rozładowane aku.

8,316

Laszek napisał/a:

U Bohynskiego w  Krajence co mu dolegało?
A tego oglądał ktoś?
https://www.olx.pl/oferta/claas-mega-ii … iEnS5.html

Zapewne złom bo dwa lata wystawia. Malowana.

8,317

A nie chcecie brać nowych? Kto w końcu sprzedaje kombajn w idealnym stanie, po konkretnym przeglądzie przygotowany do sezonu i jeszcze za małą kasę? A nowy to nowy, może by na jakiś program by szło...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,318

Paweł Piszesz że  silnik Cata  cięzko palił  czyli jak ciężko Kilka obrotów czy kilka naście ?  tak do 8 obrotów  to mógł bym powiedzieć że to standard  Wiem co mówię   siedzę na maszynch CATA  nówkach  i one tak mają co tego jak przychodzi nowa maszyna to na wolnych ma ciśnienie oleju 0.3-05 a na max obr 3.7 bar więc jak byś chciał mierzyć to się nie przestraszyć   jak pompa zdycha to  ona na zimnym odpali ale jak zagrzejesz  to już za żadne skarby się nie odezwie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

8,319

Było to kilkanaście obrotów... I dymił... Kumpel tak miał w swoim, zregenerował i jest ok. Na nowy z modernizacji to trzeba mieć pewnie ponad 200 ha udokumentowanych. A u mnie dzierżawy na umowę to dadzą nieliczni...

8,320

Takie kombajny były kupowane na duże areały. Paweł wiadomo że szukasz w jak najlepszym stanie Rezerwę finansową musisz jednak przewidzieć nawet kupując przysłowiową "igłę"
Te 3 dychy mogą być zbyt małą rezerwą nawet dla tej "igły"