Odp: Do czego służy forum
Włączasz FF a tam komunikat dwutygodniowa przerwa zimowa
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Co to jest forum » Do czego służy forum
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Włączasz FF a tam komunikat dwutygodniowa przerwa zimowa
uuuuuu hardcor....
Nie no chodzi mi o to że kiedyś była mowa o tym że forum grozi zamknięcie czy coś z powodu darmowego serwera a można by przenieść na jakiś płatny czy coś. Nie znam się na tym. Chodzi mi o to cz teraz będziemy robić jakąś zrzutkę na utrzymanie forum?
Teraz to nawet nie wiadomo do kogo się zwrócić o back up nie ma właściciela serwera
Czyli pewnego dnia może być games ower ...
Piotrze a czy nie da rady się przenieść na jakiś płatny serwer ??
Ile to może kosztować ?? NA WOŚP zebraliśmy to może i na forum się dorzucimy ??
Jeśli będzie trzeba ,ja wpłacę na pewno ,forum jest cenniejsze niż kasa
Piotrze jak możesz to opisz jak na tą chwilę wygląda sprawa: kto ma prawa do forum, czy jesteś właścicielem domeny, masz pełny dostęp do administrowania ... zwróciłem się z prośbą do firmy z którą współpracuję o możliwość przeniesienia na ich serwery i jak byłby miesięczny koszt - oczywiście wszystko niezobowiązująco abyśmy poznali koszty i co potrzeba do przenosin.
Też dorzucę
Ja też bardzo chętnie się dołożę a koszt roczny dobrego płatnego hostingu nie jest taki duży do 1000 zł rocznie wiec można robić składkę . tylko żeby była możliwość zrobienia back up danych , bo za dużo cennych informacji tutaj jest
Popieram
Jestem jak najbardziej za składką i zeby forum trwało dalej!
Też się dorzucę
To nie takie proste. Aby się przenieść trzeba zrobić back up , zrobić to może właściciel serwera lub jego administrator. Do niedawna kontakt z nimi był za pośrednictwem strony webmasterzy.org. Tam było forum dla wszystkich administaratorów for i stron znajdujących się na serwerze. teraz strona nie istnieje i nie wiadomo jak skontaktować się z właścicielem
Trzeba pytać kogoś co sie specjalizuje się w tym i zna może na to rozwiązanie bo nikt nie chce stracić naszego forum..
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Co to jest forum » Do czego służy forum
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo