Odp: Jakimi furamin jeździcie
Z Volvo uważaj bo ładowali do nich silniki od Renówki a tam rozne cuda sie dzieją.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jakimi furamin jeździcie
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Z Volvo uważaj bo ładowali do nich silniki od Renówki a tam rozne cuda sie dzieją.
W Volvo siedzą przeważnie 5-cio garowe silniki Volvo ewentualnie 2,5TDI z Audi a skrzynie są z Renóweczek co jednak mi za bardzo nie przeszkadza.Po wypadku z którego co prawda wyszedłem w jednym kawałku mam uczulenie na małe samochodziki następny ma być duży ,bezpieczny i będzie to na pewno jakiś szwed.
Ma ktoś lub miał astre F z czujnikiem zużycia hamulców z silnikiem C16NZ? Starły mi się klocki i je wymieniłem ale mam problem z kupnem czujnika bo teoretycznie nie ma takich czujników, a praktycznie wygląda tak samo jak w Vectrze A Nie mam pojęcia co kupić
Jak nie ma jak masz, cały czujnik to styk zalany plastikiem z kawałkiem kabla i wtyczką. Wkładasz go do uchwytu w klocku i podłączasz do instalacji. Jak się klocek zetrze to ściera się też plastik z czujnika i zaczyna zwierać z tarczą hamulcową co powoduje zaświecenie kontrolki.
Jeśli kupiłeś klocki bez czujnika to nie podłączaj, jak przy hamowaniu będą iskry lecieć z kół to znaczy, że trzeba klocki wymienić
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jakimi furamin jeździcie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo