Odp: Powiedzcie coś o sobie
Cześć Maciek !
Dzięki za pozdrowienia.
Żeby uczciwie odpowiedzieć na Twoje pytanie, trzeba mieć oba - 303 i 323. Przez parę lat nimi pracować i wychwycić różnice.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Powiedzcie coś o sobie
Strony Poprzednia 1 … 33 34 35 36 37 … 132 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć Maciek !
Dzięki za pozdrowienia.
Żeby uczciwie odpowiedzieć na Twoje pytanie, trzeba mieć oba - 303 i 323. Przez parę lat nimi pracować i wychwycić różnice.
Nimam takiego luksusu zeby muc poruwnac te ciagniki ale masz racje taki sposub jest najlepszy
Mysle ze najlepiej bd brac 323 bo ejdnak skrzynia robi swoje mi w 303 czasem brakuje 4 biegu;D
A smiga u mnie przez wioske nieraz 323 i tylko slychac swist i widac go moze z 10 sekund bo leci jak glupi;D
Może temu co tak lata w tym 323 się gaz zacina albo hamulców nie ma
Nie mam ciągnika marki Fortschritt,ale byłem kiedyś u PiotraK i stwierdził on że pod pewnymi względami 303 jest lepsze od 323,a chodzi oto że 303 ma osobny obieg oleju w skrzyni i w hydraulice oczywiście idzie to przerobić w 323.:hmmm:
Mysle ze najlepiej bd brac 323 bo ejdnak skrzynia robi swoje mi w 303 czasem brakuje 4 biegu;D
A smiga u mnie przez wioske nieraz 323 i tylko slychac swist i widac go moze z 10 sekund bo leci jak glupi;D
Jeśli chodzi o prędkości maksymalne, to w oryginale, czy to w 300 czy w 320, są one prawie identyczne. Różnica to kilka km/h - dwa albo trzy. Co innego po przeróbkach, wtedy każdego z nich można rozpędzić nawet do 60km/h...... Ale o tym to w innym dziale.
Panowie będę niemiły ale ktoś musi dbać o porządek , ostatnie posty nie mówią nic "o Was"
Witam wszystkich. Jestem Sławek i od niedawna jestem posiadaczem 303 d. Pochodzę z okolic Łomży a dokładniej z Leopoldowa. Pozdrawiam wszystkich :-)
Witam Sławku;D
Serdecznie witam imiennika !
Witam wszystkich jestem Paweł i razem z ojcem jestem szczęśliwym posiadaczem 303 od roku, jestem z dolnego śląska z okolic Obornik Śl. POzdrawaim wszystkich:)
Witam Medera widze ze mieszkamy niedaleko siebie;d
Ja jestem z pod Trzennicy mała miejscowosc Tokary;D
To niedaleko mamy do Siebie;D
Cześć Mader !
Ja jestem z Piekła rodem.
Cześć wszystkim.Jesteśmy Marcel i Beata.Mieszkamy w Podlesiu,niedaleko Zelowa(łódzkie).Od niedawna mamy E 516 B.Właśnie jesteśmy w trakcie robienia go na Bóstwo.W naszym regionie Fortschritt nie jest zbyt popularną marką,tutaj chodzą raczej Claasy.Znaleźliśmy nasze cudo pod Łowiczem.Kochamy go choćby za to,że przyjechaliśmy nim te 160km i nawet się nie zmęczył.Jest z nim tylko jeden mały problem.Nie otwiera się rura do wysypu ziarna.Pompa działa,rozdzielacz też.Może ktoś z Was ma pojęcie,co może być nie tak?Pomooocy ;-D
ja w swoim e 514 miałem podobnie rozdzielacz się przez zimę zastał na głowicy tej co cięgno ją porusza .Sprubój rozruszać rozdzielacz.
Rozdzielacz rozruszałem w pierwszej kolejności,nic to nie dało :-(Brakuje mi już pomysłów.Ale dzięki :-)
a patrzxyłes czy wogule z rodzielacza po rusznieu wajchy by sie rura otwirała idzie olej ?? i dochodzi do siłownika?? zobacz lepiej na to
witam mam na imie mariusz mieszkam w zakreciu koło krasnegostawu wojewodztwo lubelskie użytkuje kombajn e512 pozdrawiam
Witam nowo przybyłych
Witam nowych;D
Troche was jest;D
A ja dawno tutaj nie zagladałem, bo brak czasuu^^
Strony Poprzednia 1 … 33 34 35 36 37 … 132 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Powiedzcie coś o sobie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo