701

Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?

wiem ze w fordzie jest jakis olej hamulcowy

Rolnik z powołania:-)

702 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2018-02-08 20:30:51)

A on nie ma mokrych tarczy?
Papej załóż nowy wątek w traktorach

703

Wszystkie maszyny które mają mokre hamulce i osobny układ hamulcowy są zalane olejem LHM i to samo powinieneś mieć w SAME bo z tyłu ma hamulce mokre a z przodu suche, nie wiem po co to ale tak sobie wymyślili żeby było zabawniej.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

704

taki własnie mam w fordzie dzieki. trzeba teraz odpowietrzać i miec nadzieje że pomoże

705

Nie wiem jak jest u Ciebie, ale z hamulcami szczękowymi bywa tak, że nie trzymają samoregulatory i   sprężyny cofają cały płyn do zbiorniczka i trzeba kilka razy depnąć aby szczęki się rozeszły i dopiero zaczyna hamować.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

706

ja tez nie wiem jak jest u mnie, ale jak zacznie hamować to kilka minut hamuje od pierwszego depniecia

707

Dopóki sprężyny nie cofną płynu = zdarte szczęki i padnięte samoregulatory.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

708

jakby szczeki były zdarte to nie stawałby w miejscu tak myslę
to mam kilka tropów
1 zapowietrzony
2 pompki
3 samoregulatory

709

Z tego co pamiętam to nie ma tam samoregulatorów. Jak już zacznie hamować to naciśnij hamulec i trzymaj, wtedy sprawdzisz czy pedał opada, sprawdź też czy nie ubywa płynu w zbiorniczku. Jeśli pedał opada to być może że jest zapowietrzone ale jak ubywa też płynu to masz w układzie zamiast LHM zwykły płyn hamulcowy który rozpuszcza uszczelniacze.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

710

Papej i jak w ogóle pierwsze wrażenia z nowego nabytku?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

711

Jak sie uda ogarnąć hamulce to będzie ok. wrażenie... ciagnik jak ciagnik prosty, z jednym półbiegiem, dość zwrotny. co więcej mówić? Jakos bez emocji do tego podszedłem. za te pieniądze to albo trupy, albo nic innego. Szkoda tylko ze nie ma szybszej skrzyni, ale coś za coś. zetora za te pieniądze w tym roczniku nie kupiłby.

712

Mpopis czy ty miałeś kiedyś ciągnik marki Crystal jak to oceniasz

713

miałem crystala 180, totalna porażka. w zasadzie to był ursus 180km, dwa razy się złamał na skrzyni biegów, problemy z hydrauliką no i skrzynia 3 biegowa. Gówniany składak z sieradza

714

Kurde byłem w Sieradzu kilkanaście razy ,w różnych częściach miasta a nie kojarzę w którym miejscu znajduje się ten zakład..

715

Crystal znajduje się jakieś 6 km za Sieradzem w stronę Zduńskiej Woli. Niby nie daleko je składają ale dużo ich u nas nie jeździ

716

Wioskę obok mają 2 sztuki .. jakoś to tam jeździ ale ,,,, do zachodniego z 90lat im brakuje  ... niestety

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

717

Dobra i kupiłem dziś  John deera 6506   z niemiec z pneumatyką klimą  turem i dosyć oponami za 60tys  ze skrzynią 40km/ha   z zaczepami i cięgnem w komplecie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

718

gratulacje,życzę miłej i bezawaryjnej pracy smile

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

719

no to pogratulować jakieś foty wrzuć

mdw

720

Gratulacje Wojtek bez awaryjnej pracy