Temat: Pługi Obrotowe Wady I Zalety
Widzę ,że jest duże zainteresowanie w tym temacie więc złożyłem wątek aby każdy mógł się podzielić swoimi spostrzeżeniami.
Zacznę ja.
Miałem 3 obrotową Rabewerka ciągałem go zetorem 8011 i wydaje mi się że był trochę zaduży ale w sumie dawał radę. Jeśli chodzi o orkę to byłem zadowolony bardzo doskonale krył nawet duży rzepak bez porównania z innymi pługami , pole było równe , można było orać we wszystkie strony , poprzeczniaki orałem dwa razy szybciej. Oszczędność paliwa duża (brak luźnych przejazdów) Jeśli chodzi o wady to tylko jedna duży ciężar pompa nie wytrzymywała musiałem dorobić dodatkowy siłownik , no i ustawienie pługa to nie lada sztuka ale jak już czlowiek zrozumie to jest OK. Lemiesze drogie fakt ale stal wyśmienita po zaoraniu 50 ha nawet farba nie zeszła nie mówiąc o stępieniu się lemieszy. To chyba tyle. Należę do zwolenników obrotówek , przeraża mnie jedynie ich cena , ale jak trafię tanio to na pewno kupię
GG 5280421 Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty