Odp: Claas COMMANDOR 114,115,116
Mocno się zastanawiam. Musiałbym 514 pogonić bo z kasa nie wydolę. To ten ? https://www.olx.pl/oferta/claas-command … 2;promoted
Klepisko do qq tez sprzedałeś ??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Claas COMMANDOR 114,115,116
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mocno się zastanawiam. Musiałbym 514 pogonić bo z kasa nie wydolę. To ten ? https://www.olx.pl/oferta/claas-command … 2;promoted
Klepisko do qq tez sprzedałeś ??
No ten jest mój. Klepisko i blachy na bęben poszły z hederem. To co ma zbożowe teraz to ma takie same wymiary oczek jak w 514 więc podejrzewam że w kukurydzy też by poszło. Tylko blachy na bęben trza było by dokupić.
A żeby je zmienić (założyć blachy) trzeba zdejmować gardziel ??
No ja zdejmowalem gardziel. Przynajmniej wtedy wygodnie się robi. Lewar kolejowy pod gardziel w stodole na równym i jazda w tył.
Klepisko i Blachy są jak od dominatorów ?? Miałeś przystawkę 6 rzędową ?? Ale mi dałeś do myślenia.
Klepisko jest inne w cs, jest krótsze od dominatora. Blachy powinny być te same bo bęben już ten sam. Tak, przystawka była 6 rzędowa składana. Pod tym względem że składana to super sprawa. Jak będziesz po robocie to wpadnij obejrzeć, kupić nie musisz ale na spokojnie obejrzysz sobie co i jak
Witam nie będę zakładać Nowego wątku bo kombajny podobne A więc mam do kupienia cs116 z przystawką do kuku i heder do zboża ogólnie mechanicznie sprawny do drobnych poprawek wizualnych typu podbitka w kabinie trochę przy światłach. Kombajn w sumie od znajomego wiem że jak coś nawali to wymienia na nowe .Ostatnie 5lat kosil tylko kuku jakieś 60 ha.rocznie bo ma jeszcze nowy kombajn .Ten kombajn rocznik 83 a cena za całość to 45tyś i mam dylemat czy za tą cenę warto go brać
Kwestia czy jest Ci potrzebny... 83 rok to jeszcze w starej kabinie no i jak 116 to już V8 motor
Potrzebny nie potrzebny jest w tej chwili 130ha do koszenia A pogody jakie mamy takie mamy dwoma zawsze szybciej A jak któryś z awaria wyskoczy to drugi kosi A i trochę kuku na usługę by było .
No jak masz kasę na taki zakup to czemu nie. Pieniądze nie duże i jak mówisz że znasz ten egzemplarz...
Jak tam Marcin przymiarki do CS? Kiedy wpadniesz pohandlować?
Pewnie bym wpadł. Ale jednak w tym sezonie finanse nie pozwolą. Musiał bym najpierw pogonić 514 a nie wiem czy to by sie tak szybko udało. Jest jeszcze kwestia tego Twojego szerokiego hederu nie bardzo mi taki pasuje.
To że heder szeroki to tylko kwestia spotkać na drodze mocne drzewo 😀 swoją drogą heder w nim taki sam szeroki jak w 516 a o 500 kg lżejszy. Przy odrobinie chęci i posiadaniu jakiegoś tam sprzętu w garażu skrócenie nie powinno sprawić większego problemu
Laszek a dużo tam trzeba pogrzebać przy nim na teraz ??Czy on mógłby chodzić z 5 rzędowa przystawką do QQ ?
Do końca szedł, jak go przyprowadzilem to niektóre pasy były słabe ale kukurydzę i zboże wytrzymały. Z 5 by szedł, za koła mocno by nie wystawala bo w kołach jest jak dobrze pamiętam 3,6m. No i 5 może być sztywna a 6 to wiadomo już składana i droższa.
O to chodzi 5 rzędowe są tańsze i jak by nie było mniej skomplikowane niż składana 6, a ja bóg wie ile do koszenia nie mam
Zawsze można szybciej jechać jak 5
Witam a jak silnik się sprawuje w classie panie Leszku ?
Silnik v6 merca 11 litrów pojemności i 220 kuni. Zmęczenia nie odczuwa. Swoje spali ale też swoje zrobi. A co zainteresowany kupnem? Mój jest na olx jak by co. Napęd kosy na przekładnie Schumachera
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Claas COMMANDOR 114,115,116
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo