Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Bezawaryjność życzę.
E-516 na części.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Strony Poprzednia 1 … 35 36 37 38 39 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bezawaryjność życzę.
Gratuluję nabytku
niech służy
A taki byłeś na nie na JD 😁
no w końcu kupiłes i chyba lepiej niz ja
Wojtek, życzę żeby Ci się dobrze spisywał. Powiedz trafił się jakiś ładny czy po prostu już chciałeś coś kupić?
Po pierwsze nie chcieliśmy wg JD nawet nie brany był pod uwagę . Ale z racji że nic sensownego nie idzie kupić kupiliśmy Jelenia .
Pierwsze wrażenia hmm ciągnik jak ciągnik|
dziś go podczepiłem do pługa to jak na 100parę koników to nawet jedzie ,,, ALE
Porównanie do Case to głośno w nim jak diabli , silnik nie ma kultury pracy ,,, chodzi mi o to że chodzi twardo a nie miękko jak w Case
Dyma nie puści nawet jak chcesz go zadusić , hydraulika dosyć żwawa można powiedzieć że mnie zaskoczyła prędkością podnoszenia itp Skręt ok
Ogrzewanie piekielne klima nie ma czynnika , więc nie chodzi pneumatyka szczelna do rana nie ucieknie nic powietrza z układu ,
co do zrobienia to prawy siłownik od podnoszenia ramion sie lekko poci , i z prawej strony na przedniej osi olej pokapał więc uszczelniacz również do wymiany i do zrobienia tulejka na wachaczu przedniej osi
A tak to będzie jeździł , silnik prosty skrzynia na wajchach więc powinna być prosta ,
Wojtek to u Ciebie idzie orać ?. Zazdroszczę
Ciągniczek fajnie wygląda . U mnie ziemia przymarznięta a jak wczoraj trochę wierzchu puściło to ślisko i się lepi ,że w butach trudno iść... a do orki jeszcze 13 hektarów *** gliny...
panowie zna ktoś tego złomka https://www.otomoto.pl/oferta/case-ih-9 … xtor=SEC-8
jest sens sprzedać zetora 10145 i kupić coś takiego ? będzie on miał coś lepszy uciąg czy raczej będzie to samo co zetor. nie ukrywam że tur by mi się przydał
Na pewno będzie mniej palił . Musisz parę newralgicznych miejsc posprawdzac i jeżeli chodzi o mnie to wolał bym takiego case niż Ursusa czy Zatora
Wizualnie to bardzo ładnie się prezentuje
Mieliśmy 845 xl to chwaliliśmy sobie bardzo zwiny ciągnik
Wydaje mi się że motogodzin ma więcej, nie za te pieniądze. Czyli niewiarygodny sprzedający.
wiadomo że motogodzin ma pewnie 11000 a nie 1000 , zastanawiam się czym on się rużni od 1056 bo jednak mocniejszym był bym bardziej zainteresowany, jak znajdę trochę czasu to może podjadę go obejrzeć
1056 ma turbo a ten nie ma ... mocy starcza w nim miałem coś takiego .. jedynie upierdliwa sprawa to załaczanie napędu na elektrozaworze który nie zawsze działa a żeby dobrze go sprawdzić to musisz zagrzać skrzynie bo jak pompa w niej słaba to będziesz jeździł na przednim napędzie . Co do zwrotności to można powiedzieć że zawraca na miejscu . Przyczepy BSS nie robiły na nim większego wrażenia . Godne uwagi , Ważne by miały skrzynie 40km/h było by cudnie mój miał 30 na pełnych obrotach 35 jechał
ja teraz kupiłem same i ma skrzynie 30 troche mnie to boli ale zalezy ile sie robi w transporcie, u mnie nie za wiele więc moze to przeżyje.
więc najpierw trzeba sie zastanowic ile się robi w transporcie i dopiero wtedy podjąć decyzje czy piorytetem jest skrzynia 40
E tam skrzynia 80 to dopiero jazda 😉
u mnie w transporcie to mało ma do roboty a pola to najdalej 1km od domu i to polnymi drogami więc szybkości wielkiej nie trzeba ważniejsze aby mechanicznie był sprany, tego co pokazałem to wizualnie mi się spodobał i tak sobie pomyślałem że może warto by było czymś takim zastąpić zetora, ale w chwili obecnej i tak się wstrzymuje bo nie wiadomo jak ze zbożami będzie po tych mrozach i nie chce się z kasy wypstrykać
Strony Poprzednia 1 … 35 36 37 38 39 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo