Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
dlaczego MF, a nie NH td?
Ja na razie odłożyłem siew do czwartku, w czwartek zaś rano decyzja według prognoz jakie wtedy będą. Nie będę zasilał atmosfery amoniakiem i sobie kieszeni wietrzył też.
dlaczego MF, a nie NH td?
przy hollandzie mam tura i te 1,5 tony troszke mu ciezko podniesc, u mnie w tej chwili leje wiec nie ma mowy o nawozach
u mnie śniegu po kostki i wciąż sypie, próbowałem wykopać trochę pszenicy aby próbę zrobić to ziemia taka zmarznięt że kilof nie mógł nic zdziałać, ciekawe czy nawozy co wczoraj u nas rozsiewali po pagórkach nie spłyną sobie do rowów, jednym słowem tak źle i tak nie dobrze
U mnie spadło 6 litrów deszczu i wszystko spływa . Rozmarzlo z 3 cm
zaraz bedziemy pływac
Tu też śniegu po kostki. I dalej sypie. Najpierw mróz bez śniegu. Teraz śnieg bez mrozu. Co za pogoda
W sumie spadło 11 litrów. Jadę po rsm. Gleba w spodzie zamarznięta więc jakoś się rozleje tylko muszę forda do kupy poskładać bo rozebralem podsufitke i boki w poszukiwaniu halogenow i wentylatora.
U mnie póki co nie pada ,jest 5 stopni na plusie ,można by ruszać z nawozami ale dowaliło mnie takie przeziębienie ,że tylko robię to co muszę tj ogarnę bydło i resztę czasu siedzę w domu. Mam nadzieję ,że do końca tygodnia mi przejdzie.
ja nie sieje bo wszystko płynie tylko spokój może nas uratować
Hehe stoperan w czopku :stu:
Rozsiałem. Siało się dobrze, ostatnia siewka o 10,30 te rozmarznięte 3-4 cm zaczęło się rozchlapywać trochę na boki.
a ja jestem w trakcie ,, zabaw w błocie,, może do soboty saletrosan rozrzuce.
dzis widziałe jednego co w błocie sie bawił nie dla mnie te manewry. wiosna mnie zaskoczyła sprzet nie przygotowany...
A u mnie 5cm śniegu na polach ze zbożem więc jeszcze spokój, przywiozłem wał Forschritt B-605 i będę robił ramię do pługa i planuje zaczepić go na teraz na przedni tuz do siania.
A u nas RSM już rozlwają ... błotko wszędzie ale jakoś jaką ... może i ja rozleje ? hmmm
tylko pytanie ile N zostanie tam gdzie się chce a ile popłynie w zagłębienia. u mnie ziemia pusciła na kilka cm i to co rozmarznięte to tam więcej wody niż ziemi
Do puki nie płynie tylko stoi to jest OK.
Ja mam w tym roku na każdym polu nie dosiane bo brakło i w tych miejscach później pójdzie RSM zobaczę czy bedzie różnica.
Byłem dziś na polach ,ziemia puściła na jakieś 10-12 cm ,głębiej jest zamarznięta na kość ,jak radzicie sypać teraz N po oziminach czy jeszcze poczekać parę dni?
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo