Temat: Wspomaganie sprzęgła hydrauliczne fortschritt 323a
witam mam problem ponieważ po regeneracji orbitrola wspomaganie sprzęgła raz działa a raz działa bardzo powolnie
w czym może być problem?
lecz wspomaganie chamulcy działa bez zarzutu
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Wspomaganie sprzęgła hydrauliczne fortschritt 323a
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam mam problem ponieważ po regeneracji orbitrola wspomaganie sprzęgła raz działa a raz działa bardzo powolnie
w czym może być problem?
lecz wspomaganie chamulcy działa bez zarzutu
Dzielnik trójdrożny. Przy prawym przednim słupku kabiny.
już go odkręciłem wykręciłem zawór wyczyściłem i nie pomogło jakieś dalsze pomysły i dodam że wspomaganie hamulca działa bez zarzutu.
Dławik serwa sprzęgła ci się zalepił. Odkręć przewód zasilający serwo i wyczyść dlawik. A najlepiej zamień go na taki z otworem 2mm i święty spokój b3dzie.
wielkie dzięki zrobiłem jak kazałeś jest wszystko dobrze było zasyfione
gdzie ten dlawik/bamreras
Przewód zasilający co idzie od dzielnika na jedno i drugie serwo. Podłączony jest centralnie z góry. Bede w wqrsztacie to fotke pstryknę.
ok bede wdzieczny
https://drive.google.com/open?id=0B2lhk … kJqWXlRZkk
Ta po lewej to zasilanie i pod nią te dławiczki. Ja mam tam włożone podkładkę z otworem 2,2mm. Od tamtego czasu nie wiem co to problem ze wspomaganiem pedałów.
witam kolegów. ma ktoś może jakiś rysunek wspomagania hydraulicznego sprzęgła?
Wspomaganie hamulców na płycie od PiotraK jest, wspomagania sprzęgła na tej płycie brak.
pękła mi tą sprężyną w wspomaganiu sprzęgła i stąd moje pytanie nie wiecie koledzy od czego może pasować?
Dzwoń do PiotraK lub do Pankowa to dostaniesz taką jak ma być.
też musze do piotra sie zgłosić po spreżynki do tych wspomagań,ale jak je wyjmowałem to były w jednym kawałku,dopiero jak chciałem je wsadzic spowrotem to sie rozleciały w rękach,ciekawe czy to one były już winne za ciężkawą prace sprzegła
Wspomaganie hamulców na płycie od PiotraK jest, wspomagania sprzęgła na tej płycie brak.
Jedno i drugie jest dokładnie takie samo. Różnią się tyko nieznacznie obudowami i wyjściem na hamulec skrzyni biegów, ale wnętrzności mają dokładnie takie same. W opisie jest to wspomniane.
Witam
Czy jest ktoś wstanie mi napisać jakie sprężynki powinny być w zaworze ograniczającym ciśnienie wspomagania (chodzi o ten po prawej stronie za akumulatorem) na schemacie jest to chyba jako numer 42 ze strony 8610 [str.216 katalogu] 1105 29092 8 - Druckbegrenzungsventil)
Jak go rozkręciłem to nie było tam sprężynek... poprzedni właściciel je powyciągał i sprzęgło strasznie ciężko chodzi...
pozdrawiam
Grzegorz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Wspomaganie sprzęgła hydrauliczne fortschritt 323a
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo