201 Ostatnio edytowany przez sarast (2018-03-18 10:10:06)

Odp: Wiosna 2018

U nas -3 wieje i słoneczko grzeje   śniegu wywiało i brak ..  zaproszenie Yoko na sanki aktualne ???

Leszek   dla kolegów'

202

z 15cm śniegu  ładnie na polach przykryło  -8  rano ...  przynajmniej  oziminy nie ucierpią ...:)

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

203

sarast napisał/a:

U nas -3 wieje i słoneczko grzeje   śniegu wywiało i brak ..  zaproszenie Yoko na sanki aktualne ???

oczywiscie a masz chęć przyjechać?

mdw

204

-3  i piękne słońce. Tylko ten zimny wiatr.... na polach znowu zrobiło się jakoś łyso

Siły na zamiary zmierz....

205

Nawet żyta nie widać ...

206

yokoslaw napisał/a:
sarast napisał/a:

oczywiscie a masz chęć przyjechać?

jak by tak nie pizgało to by zapakował familie i cię nawiedził .ale co się odwlecze to nie uciecze. może na początku tygodnia może ten ŻARÓW I ten 525 spokoju nie daje . bedę trąbał.':beer:',

Leszek   dla kolegów'

207

U mnie jęczmień ozimy i rzepak pod dużym znakiem ? zwłaszcza że jeszcze dwie noce z takim mrozem i wiatrem a bez śniegu.

208

Krzysiek tak jak mówisz - nawet żyta nie ma widać.  Pszenica mi chyba wypadnie coś około 1.5 ha z 5. Rzepak nędzny.

209

Sarast a ten 525 to nie czasem  z Bogdanowa ? a nie żarowa smile) jak Z bogdanowa to znam maszynę

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

210

wojtas napisał/a:

Sarast a ten 525 to nie czasem  z Bogdanowa ? a nie żarowa smile) jak Z bogdanowa to znam maszynę

jakiś dziwny gość go ma https://www.olx.pl/oferta/kombajn-mdw-5 … b3b7735aa9 jak coś  onim wiesz to napisz a ja i tak się zastanawiam  żeby jechać go ogladać a co dopiero kupować .

Leszek   dla kolegów'

211

-8 teraz ale naszczescie pod sniegiem wszystko

mdw

212

Proponuję zawiesić wątek  gdyż to co panuje za oknem to nie można nazwać wiosną.....

213

A u mnie zero sniegu sloneczko jakby nie minus 6 to prawie wiosna

214

koseś napisał/a:

Proponuję zawiesić wątek  gdyż to co panuje za oknem to nie można nazwać wiosną.....

W końcu przyjdzie czas na wiosnę...  big_smile

215

Przycisnąłem przez przypadek raportuj. Stanie się coś ? big_smile

216 Ostatnio edytowany przez zorak (2018-03-19 08:40:35)

-17 i ok 25cm śniegu. Tragedii nie ma w końcu mamy marzec. Weekend na sankach, workach, kulig traktorem, dzieciaki zachwycone a i ja przypomniałem sobie dziecięce czasy. Był i czas na jazdę motorem - niczym speedway.
Teraz tylko nie można przegapić aż stopnieje śnieg ale jeszcze będzie przymrozek aby ogarnąć to co zostało z nawozami.

gg 5118068

217

niby tak, ale robota sie kumuluje, w kwietniu z ciągnika nie bede schodził.

mdw

218

A u mnie nawozy sypią ja przywiozłem RSM Opryskiwacz już zamontowany może jutro wyskoczę ....

219 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2018-03-19 18:08:14)

ja praktycznie co chciałem to mam rozsypane reszte czekam az sie ociepli,a od czwartku siedze w domu z chorym synem, 4 dni gorączkował ale juz mu przechodzi.

mdw

220

androl napisał/a:

U mnie jęczmień ozimy i rzepak pod dużym znakiem ? zwłaszcza że jeszcze dwie noce z takim mrozem i wiatrem a bez śniegu.

Małe wyleciały, u mnie dostały po dupie ostro po tych wiatrach z mrozem. Jest miękkich trochę...