781

Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?

No ale to chyba bliski kuzyn landini i mf

782

tak bardziej pod same i lamborghini

Nie ma to jak FORTSCHRITT

783

Na zwolnicy przedniego koła jest znak "same"

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

784

Tak czy siak do Szwajcarii po części jeździć?

785

T 150 bardzo mi sie podoba, szczególnie z kabinami od cieżarówek. W sasiedniej wiosce maja i nie narzekają ale trafiła sie polska 6 turbo w przyzwoitej cenie od goscia co powiekszył ha i kupił zachodni sprzęt i sie na nią zdecyduje.

Jak jest z uciągiem i spalaniem pomiedzy t-150 a ursusem 1614-zts16245. Moc podobna a możliwości? Jak wygląda spalanie takiego harkowca np w prasie dużej kostce? Obok mnie RSP ciągało classa dużą kostkę ursusem 1634 to w dużej słomie silnik umierał.

787

niewydostanieszsie napisał/a:

Jak jest z uciągiem i spalaniem pomiedzy t-150 a ursusem 1614-zts16245. Moc podobna a możliwości? Jak wygląda spalanie takiego harkowca np w prasie dużej kostce? Obok mnie RSP ciągało classa dużą kostkę ursusem 1634 to w dużej słomie silnik umierał.

Spółdzielnia u mnie miała takie ciągniki i 16 się chowa przy T 150 i więcej pali. Wozili dużo żwiru i takich rzeczy to T150 latał pod taką wielką górę z ruską przyczepą i do tego 6'tka a 16 ledwie się wciągała z jedną.

788 Ostatnio edytowany przez P1i9o9t0r (2018-03-21 16:10:34)

Mogę jedynie porównać 1614 z Zetorem 16245 zts. Oba ciągniki jeździły po tym samym polu. Ciagnęły takie same PHX 6-skibowe. Jeździł jeden za drugim. Do Zetora musieli przywozić paliwa pod wieczór 30 litrów żeby nie stanął gdzieś na środku pola lub w drodze do domu. Tyle że ten zetor wiecznie miał problemy z pompą wtryskową. Trapiła go taka przypadłość że ukręcał się wałek napędu pompy czy coś.
No i zetor miał 3 biegi a szóstka ze skrzynią 4.

Siły na zamiary zmierz....

789

htz t150 k nie mylić z kirowcem udana konstrukcja udźwig 6 ton na podnośniku( realny), silnik w oryginale v6 spala około 16 litrów ropy przy pługu b 201 6 skib skrzynia 3 biegowa do tego cztery półbiegi na każdym biegu pod obciążeniem, ciśnienie na skrzyni ma się wachac miedzy 9-11 bar jeśli za mało wyczyścić filtry i sprawdzić zawó,r kilka minut roboty wszystko na zewnątrz ogólnie skrzynia bezawaryjna. wałek wom 540-1000 obrotów na tarczkach bezawaryjny. Mosty na układach planetarnych bardzo wytrzymałe przedni napęd dołączany .Szczerze polecam dlatego zakupiliśmy slazaka na podzespołach t 150  dokładniej na htz 16331

790

Robia i takie cuda BIZON https://www.youtube.com/watch?v=vdKPCA3hF6M

791

https://www.youtube.com/watch?v=OH2wY_eFU7U  jak by było 4x4 to sprzęt piękny

792

Panowie pytanko, znalazłem 2 zt323a jeden: pęknięta skrzynia obudowa do wymiany drugi  nie działa wałek wom wyciagniety do wymiany łozysko igiełkowe. Jak kosztowo by wyglądała taka wymiana i czy aby przypadkiem nie będzie już wszystko wymęczone.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

793

No cóż kupa roboty i h... wie ile kasy. To mogą być 2 trupy. Jak masz dużo czasu to po 0,7zł możesz próbować

794

Raczej nie wyglądają za ciekawie i odpuszczę

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

795

Wałek to koszt 3.5 tyś,  Tak było u mnie . Było by mniej gdybym nie musiał kupować drugiej skrzyni biegow

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

796

kolego colibeer podaje Ci namiar do gościa co sprzedaje t 150 w dobrym stanie
609389522

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

797 Ostatnio edytowany przez sawek.1990 (2018-04-18 20:33:51)

Wart coś taki forsz 323?? "Traktor służył do odśnieżania. Wynieniony został silnik na andorie cztero cylindrowy turbo" Z tego co widzę to brak cięgien dolnych

798

ten za ok 8 tyś na olx?
zależy co chcesz nim robić ale nie miał on z tyłu nic do osprzętu podnoszenia wiec kompletowanie tego trochę wyniesie i nie wiadomo jak podnośnik będzie działał

Nie ma to jak FORTSCHRITT

799

Ten, no to dzięki tyle chciałem wiedzieć.

800 Ostatnio edytowany przez gelek79 (2018-05-01 05:54:46)

W sobotę stałem się właścicielem forsza drugiego, zamieniłem go za moją 30-stunię łeb w łeb, jedyny koszt to połowa transportu 350zł:
https://images84.fotosik.pl/1056/0c77620f6a26aec2gen.jpg
Oby służył, ma silnik 6ct107 turbo 150km, nie sw 400, i w sumie mało dupereli do ogarnięcia
https://images82.fotosik.pl/1058/b7180c74e9c5dfeagen.jpg

a tu mój synio żegna sie ze swoją kochaną jak to określa trzydziestunią:
https://images83.fotosik.pl/1056/0269f3166ed2cf30gen.jpg

Był u mnie wczoraj Grzegorz89 to napisze jak to wyglada

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile