Odp: GG FORUMOWE
Cześć jakie powinna mieć żmijka do zboża obroty ? Takie optymalne?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 434 435 436 437 438 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć jakie powinna mieć żmijka do zboża obroty ? Takie optymalne?
Mam 3, jedna z nich to Augustowska, tam pisze obroty silnika 1420 przełożenie 1:3,1 i to jest chyba optymalnie.
Aha druga to czyszcząca 2 biegowa, przydatny myk.
Moja samorobna ma przełożenie 1:2 i ma około 700 uważam że to jest ok. Szwagier kupił "oryginał" miał sporo mniej chyba 1:3 kiedyś pomagał mi załadować tira pszenicy i po tej akcji zmienił przełożenie na 1:2
Tylko czy silnik pociągnie. Trzeba wziąć pod uwagę długość średnicę i moc silnika.
Marcinowi po zmianie przełożenia zaczął się grzać. Mój ma 4,5kw jego wentylator ma tylko 2 łopatki i w największe upały jest najwyżej letni po rozładowaniu czy zładowaniu 20t
Dzięki ,czyli 500 - 700 obrotów pro minutę
Dobrze by było Pajej. Są po zaręczynach.
zaręczyny to jeszcze nie ślub
Dawaj jakąś fotę i stan posiadania konta to łatwiej będzie coś poszukać ...
Kolega mawiał że nie ma wagonu którego nie da się odczepić
Pajej sie rozkręca paczta 😂 Dobrze 💪 Ale jak Koseś piszę trzeba cos mieć haha jak moja świętej pamięci poszła do drugiego to jedno z kryteri bylo " on pracuje w szwecji i przywozi 20tyś dla siebie " 😂 tak że dostaniesz dobra wypłatę to bedzie dobrze 😎
Tylko trzeba zauważyć, że Pajej to rolnik z powołania i żadna z nim nie wytrzyma, bo sam nie doje, a poleci z siewnikiem w pole. Ma pomysł na robotę, a nie na zarabianie pieniędzy, a panny teraz są wymagające. Wygodne mieszkanie lub dom, ładne czyste auto, modny ciuch, nowy smartfon itp. Do tego zakupy w niedzielę, kosmetyczka, SPA itp. Te z gospodary to najgorsze, bo im gnój najbardziej śmierdzi. Już te miastowe w 2-3 pokoleniu prędzej na wieś pójdą. Tym bardziej, że mając te 60 ha jak twierdzi i z tego większość w dotacji, nie mając żony i dzieci, starymi trupami się wozi. U mnie tacy mają wszystko nowe w gospodarstwie, bo nie mają co z pieniędzmi robić. A maszyny używane to takie że mucha zdycha z wrażenia.
Dawaj jakąś fotę i stan posiadania konta to łatwiej będzie coś poszukać ...
Szukasz partii dla swojej?
można trafić i fajną miastową. Moja Andzia "przywieziona"z miasteczka. Jak zaczęliśmy się spotykać to wiedziała gdzie przyjeżdża, wiedziała co robię. Od 10 lat mieszka ze mną na wsi. Pracuje zawodowo poza rolnictwem. Początkowo bała się krowy, kury ... teraz z dziaciakami tuli cielaczki, jeździ ciągnikiem (zresztą co za sztuka jak to wygodniej jak w nie jednym aucie).
Tak ma smartfona
Tak lubi się wystroić do pracy czy jak wychodzimy z domu
Tak ma gumiaki na stanie
Dzisiejsza wieś wygląda inaczej jak wielu sobie wyobraża.
Jak jest normalna dziewczyna to czy z miasta czy ze wsi jej nie będzie przeszkadzać gospodarstwo i partner rolnik ,wie ,że to zawód jak każdy inny . Z kolei jak się trafi na pustą lale nawet jak od małego wychowana na wsi na swoim mleku i jajkach to gdy wyjedzie na trochę dłużej do miasta to już jej wieś przeszkadza i "nie będzie rozmawiać z kimś z wiochy zabitej dechami" , bo ona jest damą z wielkiego miasta. Które często nawet nie jest siedzibą powiatu
koseś napisał/a:Dawaj jakąś fotę i stan posiadania konta to łatwiej będzie coś poszukać ...
Szukasz partii dla swojej?
Nie daje radę sama
Też mam ciężko znaleźć ale kiedyś się uda
ja mam miastową. Poznaliśmy się na praktyce z SITR-u w Holandii. Ja z Warmii a Ona z Tarnowa. W kraju pewnie byśmy się nie spotkali... Studiowała Zootechnikę w Krakowie. Już 22 lata po ślubie i jest dobrze. Fajne było pierwsze spotkanie z przyszłymi teściami, jak spytali ile mam ha powiedziałem, że około 250. Po paru minutach spytali czy na pewno się nie pomyliłem i mam 25, co i tak wydawało im się że to wiele ( małopolska). Szukajcie a znajdziecie... teraz łatwiej znaleźć kogoś, jest internet... Trza się postarać :walka:
Małżeństwo jest przereklamowane.
ja tam też poszukujący ale teraz na spokojnie raz się sparzyłem i teraz już człowiek tak nie biegnie do pierwszej z brzegu
na każdego przyjdzie czas
A je jestem z miasta żona ze wsi , jak się wprowadzilem to myslałem że gnój u świń się wymienia na świeży , wszystko było kosmosem.
Dobre.
Tu nie chodzi kto jest ze wsi a kto z miasta.najwazniejsze zeby oboje patrzylo w te sama strone...
Strony Poprzednia 1 … 434 435 436 437 438 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo