Odp: Uprawa bezorkowa
Chyba płyciutko robi
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Strony Poprzednia 1 … 87 88 89 90 91 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chyba płyciutko robi
ale jedzie!
Ja dziś uprawiałem pod bobik ... ładnie ziemia się rozsypała i tylko gdzie niegdzie się wałki oblepiły a tak to wygląda jak marzenie
W poniedziałek albo wtorek posieje i niech rośnie ... oczywiście po gorczycy posianej na poplon śladu nie ma
inny swiat, ja dzis rozsiewałem n na pszenice puki nie zaczeło puszczać. do południa ziemia zamarznięta i resztki śniegu
Dzisiaj próbowałem talerzowka po kukurydzy to szła jak po bruku i że odpuściłem. Niech ziemia jeszcze mocniej pusci
Słuchajcie Jutro kończę malowanie miga wiosnę już czuć. No i mam te parę ha których nie ruszyłem na głęboko jesienią. Jak głęboko wiosną robić? Byle szło zasiać ( gorczyca - łubin albo sam niewiem co) gleba gliniasta...
Wiosnę czuć? A co się k...wa znowu nie podmyła? Jak co roku.....
Ja mam 20ha z jesieni 2xtalerzówka. Teraz na Wiecki sne pójdie głębosz na 30cm z doprawianem i siew agregatem.
Ja ma do ruszenie po qq też 10 hektarów jesienią już nie szło wjechać
Ivan będzie mógł się wykazać. Na jesieni też już robił w gruberze? Bo już nie kojarzę kiedy go kupiłeś
Czyli co ryjemy tak głęboko jak powinno być jesienią?
Ivan będzie mógł się wykazać. Na jesieni też już robił w gruberze? Bo już nie kojarzę kiedy go kupiłeś
Lechu już jesienią pracował i muszę stwierdzić, że nie gorzej sobie radził niż NH w transporcie z qq z ładunkiem 24 netto dawał spokojnie radę jest trochę inna moc i spokojnie z 1 szosowej można ruszać wiesz o czym mówię masz to samo w Belarusie 1025
A sprzegłem nie czuć jak ruszasz z jedynki szosowe z takim ładunkiem?
Pietia na skrzynię też musisz w tym kacapie uważać. Kolega ją robił przez pęknięty wężyk smarowania.
Na moich ziemiach to nie robiłbym na wiosnę głęboko. Klusków nawyciągałbym, i później zeschłoby się na grudę. Nawet po 2dniach jakbym chciał siać, to ziemia popsułaby się i wschody byłyby pewnie słabe.
Też się trochę makaronu obawiam.... Zobaczę co będzie...
A sprzegłem nie czuć jak ruszasz z jedynki szosowe z takim ładunkiem?
Właśnie nic spokojnie ruszasz z 1 gaz i pojechał żadnego smrodu.
androl napisał(a):
Pietia na skrzynię też musisz w tym kacapie uważać. Kolega ją robił przez pęknięty wężyk smarowania.
androl długo go użytkuje jest zadowolony. Jaki wężyk chyba w środku skrzyni, czyściłem ostatnio na dole taki ala firt z blaszek wszystko ładne czyste ogólnie jest Ok, ale uważam ze powinien ważyć trochę więcej mam na przodzie 450 kg i dołożyłem kolejne 450 w sobotę przy PHX przód dość często buksował .Zobaczymy jak teraz się będzie zachowywał
No to wstaw zdjęcie jak wygląda z tymi obciążeniami. Ja swojemu muszę też dorobić ramkę żeby wstawić obciążniki od 303 bo w zestawie do siewu przód niestabilny.
Dopytam przy najbliższej okazji. Chyba ten wężyk jest na zewnątrz skoro pompa smarowania skrzyni wypompowała z niej olej. Pracował w polu w tym czasie jego pomocnik a on tylko gaz w podłogę i wino pod ręką. Jako że kolega dochował się zięcia zrezygnował z pomocy tego artysty.
:uuuu: A to wątek o nieoraniu czy o Iwanie IV Groźnym? :uuuu:
Jeszcze zacznij tupać nogami
Strony Poprzednia 1 … 87 88 89 90 91 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo