Odp: Wiosna 2018
Wy już posiane macie ? ja jeszcze na pole nie wjadę. .. a ziemia IVb-VIz
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wy już posiane macie ? ja jeszcze na pole nie wjadę. .. a ziemia IVb-VIz
u mnie sie deszcz rozpadał na dobre
Ja też ruszyłem drenowane pola. Te gdzie nie ma drenacji to prędko nie wjedzie bo zupa.
U mnie zmeliorowane wszystko. Ale co z tego jak rozmarzlo może na 20cm. A głębiej nie. U góry ciasto pod spodem skała.
Aktualnie śnieżyca jak cholera. Jak się jedzie nic nie widać.... czy aby na pewno w kalendarzu Wielkanoc się zbliża a nie Boże Narodzenie ?
No i masz babo placek. Wstaje rano a tu z 10 cm śniegu... wczoraj cały dzień był taki jakiś ku...ski chłód
po swietach maja sie temperatury juz zrobić, te plantacje co niedostały azotu juz wyglądaja na głodne.
Patrzę na prognozę i to ciepło to tak na 2-3 dni tj wtorek środa czwartek a potem znów zimno...
U mnie dobre 5cm śniegu. Ludzie letnie koła pozakladali i co rusz ktoś w rowie. Właśnie gdzieś gnała straż pożarna na sygnale.... taka wiosna, że zima powinna się wstydzić i brać przykład
Odwykliście od zimy i tyle. Przecież to całkiem normalne że w marcu i kwietniu mogą pojawić się opady śniegi i minusowe temperatury.
"Kwiecień plecień bo przeplata trochę zimy trochę lata"... Dziś planowałem siać owies ale nic z tego bo pada ,nie płaczę z tego powodu ,pogoda pozwoli to się wyjedzie.
u mnie jeszcze marzec a w marcu ja w garncu
A u nas się pierwszy bociek pokazał. Chłopaki wiosna przybyła.
Dziś jeszcze lało. W końcu skończyliśmy ciąć drzewo na dachy. Zeszło prawie 3 tygodnie. Można iść w pole, jednak jeszcze mróz, chlapa i jest czas na poprawę klamotów. Wszystko idzie zgodnie z planem
No fakt że przy takiej pogodzie można robić remont i przeróbkę w chlewnie a ze taka pogoda to przynajmniej nie szkoda czasu
Wczoraj do południa i dziś też do południa wywiozlem z 300t obornika na pole, ale o 15 ziemia rozmarzla i zaliczyłem wtope...
Jeszcze z 700 t i będzie nawiezione......
Przed chwilą byłem u kumpla to mówił że wczoraj próbował wystartować w polu z gnojem. Naładował nie za pełnego brocharda i do połowy rozrzucił a reszte trza było w miejscu wywalić bo na polu paperyta. 936 nie dał rady
paperyta ? Co to jest?
Żeby było śmieszniej to mały Steyr ciagal ten rozrzutnik 😂
Tez wczoraj wozilem do 10 szlo super bo byl mrozik ale pozniej bylo juz gorzej
Rozsiałem nawóz pod owies ,zaraz ruszam z uprawą i siewem ,pogoda sprzyja to się coś nie coś zrobi.
ja podtrzymuje tradycje wielkopiątkową i w polu dzisiaj nie robie
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo