Odp: Rzepak
U nas podobnie roślimy co mają po 10cm i wyglądają jak by miały jakąś kiłę i sa rośliny już prawie po kolana ... cóż też twierdzę że jak będzie 2t z ha to będzie rarytas
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 110 111 112 113 114 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U nas podobnie roślimy co mają po 10cm i wyglądają jak by miały jakąś kiłę i sa rośliny już prawie po kolana ... cóż też twierdzę że jak będzie 2t z ha to będzie rarytas
No zostawia, a drugi sąsiad orze bo i niego jest duuużo gorzej...
Daj aminokwasów i algi żeby korzeń poprawić. Same aminokwasy kosztują około 40 zł litr . Te słabe rzepaki to wina w zdecydowanej większości smietki kapuscianej . Korzeń jest uszkodzony i słabo się rozwijają.
w przyszłym tygodniu zaorzę płytko i posieję owies. Rozmawiałem już z koniarzami i nie powinno byś problemu ze zbytem. Mimo, że poszły 2 dawki azotu i poprawka na jednoliścienne... Postanowiłem, że nie ma sensu trzymać tego.
a w mojej okolicy rzepaki piekne aż żałuje ze nie posiałem bo cena moze byc fajna
W tuw-je jak zgłaszasz szkodę 100% to nie przyjeżdżają. Dostałem zaproszenie do biura z aktem własności i nr konta.
a w mojej okolicy rzepaki piekne aż żałuje ze nie posiałem bo cena moze byc fajna
raczej ceny nie bedzie
Daj aminokwasów i algi żeby korzeń poprawić. Same aminokwasy kosztują około 40 zł litr . Te słabe rzepaki to wina w zdecydowanej większości smietki kapuscianej . Korzeń jest uszkodzony i słabo się rozwijają.
Kto ci sprzedaje te cuda😄
W tuw-je jak zgłaszasz szkodę 100% to nie przyjeżdżają. Dostałem zaproszenie do biura z aktem własności i nr konta.
Ale cos placa czy tylko spisuja dane?
Koledze (temu od przygody z d83) 2 lata temu wypłacili coś około 1,5 tyś/ha. Jak będę miał ja dowiem się w poniedziałek.
Andrew89 napisał/a:Daj aminokwasów i algi żeby korzeń poprawić. Same aminokwasy kosztują około 40 zł litr . Te słabe rzepaki to wina w zdecydowanej większości smietki kapuscianej . Korzeń jest uszkodzony i słabo się rozwijają.
Kto ci sprzedaje te cuda😄
ja mam tak jak słysze aminokwasy albo algi :stu::stu::stu::stu::stu::stu: bor+siarczan magnezu + mocznik(do kwitnięcia) i panie boże nie pomoże, nic wiecej nie ma sensu przerabiałem wszystko, choc bys sie zesrał i tak nic to nie pomoże, gdzie lepsze pole tam bedzie lepiej a na słabszym trzeba liczyć na warunki, narazie ciezko wyczuć, ale ja mam pewną systematyke , że na kazdym polu robie tak samo, ale na kazdym inaczej wychodzi i n ie pcham kasy w jakieś cuda
:brawo: Ja tam też w cuda nie wierzę...
Co zrobilibyście jak mielibyście rzepak co w sumie obsada jest, ale bardzo słabo wyrośnięty jest i bardzo cienki. Wygląda jakby rósł pod drzewem.. Po zimie dostał bardzo i mimo, że widać, że jkieś pączki tam ma i będzie coś spod listków rosło to jednak jest to bardzo słabe. Przesiałbym to, bo wody jeszcze nie brakuje, ale zastanawiam się jak to uprawić. Poszedł tylko navigator, przytulia też się trfia niestety, i nie wiem czy jeszcze poprawić, czy zostawić i nie robić kosztów.
U mnie wszystkie tak wyglądają i nikt nie orze.
A wierzysz w sterydy takie jak biorą koksy na siłowni ?
Co zrobilibyście jak mielibyście rzepak co w sumie obsada jest, ale bardzo słabo wyrośnięty jest i bardzo cienki. Wygląda jakby rósł pod drzewem.. Po zimie dostał bardzo i mimo, że widać, że jkieś pączki tam ma i będzie coś spod listków rosło to jednak jest to bardzo słabe. Przesiałbym to, bo wody jeszcze nie brakuje, ale zastanawiam się jak to uprawić. Poszedł tylko navigator, przytulia też się trfia niestety, i nie wiem czy jeszcze poprawić, czy zostawić i nie robić kosztów.
U mnie wszystkie tak wyglądają i nikt nie orze.
Sam już nie wiem, ale chwasty wylazły po zimie, i będzie strasznie do żniw. Przesieję chyba te najgorsze wczoraj owies przywiozłem. Dodam, że większość ma bardzo małe rozetki koło cm, do 1.5cm....
A wierzysz w sterydy takie jak biorą koksy na siłowni ?
No to mnie przekonałeś...
Panowie co się stanie z rzepakiem który wybije w pęd a będzie opryskany galerą, na wiosnę?
Tak się patrze na ten twój rzepak Paweł to ci powiem że w mojej okolicy za tydzień będzie prawie kwitł już ...
U Was jest z tydzień wcześniej niż u mnie.
Strony Poprzednia 1 … 110 111 112 113 114 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo