2,221

Odp: Rzepak

U nas podobnie  roślimy  co mają  po 10cm i wyglądają jak by miały jakąś kiłę  i sa rośliny  już prawie po kolana ... cóż  też twierdzę że jak będzie 2t z ha to  będzie rarytas

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2,222 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2018-04-13 16:42:28)

No zostawia, a drugi sąsiad orze bo i niego  jest duuużo gorzej...

2,223

Daj aminokwasów i algi żeby korzeń poprawić.  Same aminokwasy kosztują około 40 zł litr . Te słabe rzepaki to wina w zdecydowanej większości smietki kapuscianej . Korzeń jest uszkodzony i słabo się rozwijają.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

2,224

w przyszłym tygodniu zaorzę płytko i posieję owies. Rozmawiałem już z koniarzami i nie powinno byś problemu ze zbytem. Mimo, że poszły 2 dawki azotu i poprawka na jednoliścienne... Postanowiłem, że nie ma sensu trzymać tego.

2,225

a w mojej okolicy rzepaki piekne aż żałuje ze nie posiałem bo cena moze byc fajna

Rolnik z powołania:-)

2,226

W tuw-je jak zgłaszasz szkodę 100% to nie przyjeżdżają. Dostałem zaproszenie do biura z aktem własności i nr konta.

2,227

Pajej napisał/a:

a w mojej okolicy rzepaki piekne aż żałuje ze nie posiałem bo cena moze byc fajna

raczej ceny nie bedzie

mdw

2,228

Andrew89 napisał/a:

Daj aminokwasów i algi żeby korzeń poprawić.  Same aminokwasy kosztują około 40 zł litr . Te słabe rzepaki to wina w zdecydowanej większości smietki kapuscianej . Korzeń jest uszkodzony i słabo się rozwijają.

Kto ci sprzedaje te cuda😄

2,229

androl napisał/a:

W tuw-je jak zgłaszasz szkodę 100% to nie przyjeżdżają. Dostałem zaproszenie do biura z aktem własności i nr konta.

Ale cos placa czy tylko spisuja dane?

2,230

Koledze (temu od przygody z d83) 2 lata temu wypłacili coś około 1,5 tyś/ha. Jak będę miał ja dowiem się w poniedziałek.

2,231 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2018-04-13 22:51:27)

jack napisał/a:
Andrew89 napisał/a:

Kto ci sprzedaje te cuda😄

ja mam tak jak słysze aminokwasy albo algi :stu::stu::stu::stu::stu::stu: bor+siarczan magnezu + mocznik(do kwitnięcia) i panie boże nie pomoże, nic wiecej nie ma sensu przerabiałem wszystko, choc bys sie zesrał i tak  nic to nie pomoże, gdzie lepsze pole tam bedzie lepiej a na słabszym trzeba liczyć na warunki, narazie ciezko wyczuć, ale ja mam pewną systematyke , że na kazdym polu robie tak samo, ale na kazdym inaczej wychodzi i n ie pcham kasy  w jakieś cuda

mdw

2,232

:brawo: Ja tam też w cuda nie wierzę...

2,233

Co zrobilibyście jak mielibyście rzepak co w sumie obsada jest, ale bardzo słabo wyrośnięty jest i bardzo cienki. Wygląda jakby rósł pod drzewem.. Po zimie dostał bardzo i mimo, że widać, że jkieś pączki tam ma i będzie coś spod listków rosło to jednak jest to bardzo słabe. Przesiałbym to, bo wody jeszcze nie brakuje, ale zastanawiam się jak to uprawić. Poszedł tylko navigator, przytulia też się trfia niestety, i nie wiem czy jeszcze poprawić, czy zostawić i nie robić kosztów.

U mnie wszystkie tak wyglądają i nikt nie orze.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

2,234

A wierzysz w sterydy takie jak biorą koksy  na siłowni ?

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

2,235

MAREKPE napisał/a:

Co zrobilibyście jak mielibyście rzepak co w sumie obsada jest, ale bardzo słabo wyrośnięty jest i bardzo cienki. Wygląda jakby rósł pod drzewem.. Po zimie dostał bardzo i mimo, że widać, że jkieś pączki tam ma i będzie coś spod listków rosło to jednak jest to bardzo słabe. Przesiałbym to, bo wody jeszcze nie brakuje, ale zastanawiam się jak to uprawić. Poszedł tylko navigator, przytulia też się trfia niestety, i nie wiem czy jeszcze poprawić, czy zostawić i nie robić kosztów.

U mnie wszystkie tak wyglądają i nikt nie orze.

Sam już nie wiem, ale chwasty wylazły po zimie, i będzie strasznie do żniw. Przesieję chyba te najgorsze wczoraj owies przywiozłem. Dodam, że większość ma bardzo małe rozetki koło cm, do 1.5cm....

2,236

Andrew89 napisał/a:

A wierzysz w sterydy takie jak biorą koksy  na siłowni ?

No to mnie przekonałeś...

2,237

Panowie co się stanie z rzepakiem który wybije w pęd a będzie opryskany galerą, na wiosnę?

2,238

Einstein:

https://www.fotosik.pl/zdjecie/1b49f8e4de6babb4

Kuga:

https://www.fotosik.pl/zdjecie/1318f91032dccab5

2,239

Tak się patrze na ten twój rzepak Paweł  to ci powiem że w mojej okolicy   za tydzień  będzie prawie kwitł już ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2,240

U Was jest z tydzień wcześniej niż u mnie.