Odp: Pszenica
Właśnie słabe korzenie, ccc to chyba w tej sytuacji było niezbyt pożądane.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 122 123 124 125 126 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Właśnie słabe korzenie, ccc to chyba w tej sytuacji było niezbyt pożądane.
Niestety. CCC poszło. Generanie jest zasada, że tam gdzie pszenica była mocna zrobiła się mocniejsza a tam gdzie słaba - jeszcze podupadła na zdrowiu.
Na pocieszenie powiem Ci że ja dałem pierwszy raz CCC na dokrzewienie. Efekt krzewienia jest. Mam też kawałki wcześniej siane gdzie nie robiłem CCC bo jekiejś biedy z pędami nie było a chwasty goniły. No i powiem że nie ma zasady z tym polepszeniem pogarszaniem się jej stanu. Za to odnoszę wrażenie że jedna bardzo korzystnie wygląda tylko dla tego że dostała NPK na przedwiośniu. Bo inaczej fenomenu jej kondycji nie wyjaśnię.
Ja starałem się dokrzewić drugi raz. W zeszlym roku wyszło. W tym to tak średnio
Niestety. CCC poszło. Generanie jest zasada, że tam gdzie pszenica była mocna zrobiła się mocniejsza a tam gdzie słaba - jeszcze podupadła na zdrowiu.
ile dałeś
0.5.
Ja 0,7 x 720g
Właśnie też myślałem dać pół litry na te słabsze, i na mocniejsze 1l. WIęcej nie chcę bo w zeszłym roku przedobrzyłem i nie miałem co kosić...
Jak widać u mnie i pół litra za dużo było ;P
Ci mówię że to nie CCC... Braki w glebie. Masz lekkie ziemie wszystko poszło w dół. Widzę co u mnie na lekkich ziemiach. Byłem właśnie na oględzinach. Na cięższej ziemi jest ok choć widać że jeszcze zimno. Na lekkich wygląda tak jak miesiąc temu.... jeden pindolek i 3 liście z czego jeden w połowie suchy. Kumpel chłopak co ma zawsze ładne pszenice też rozkłada ręce i nie wie co jest grane. Pytałem go kiedy sypał NPK .... jesienią...
Pewnie zaraz ktos potwierdzi że posypał wiosną K Mg S i jest ok choć dupy nie urywa...
Mam tylko dostępny: Atlantis Star 0.6kg+Biopower 4x1l cena 447.45 netto/kpl . Wg twojej dawki to wystarczy 0.06 kg na ha ?
Mignęło mi że wyszedł nowy atlantis ale nie miałem z nim styczności. Przyjrzałem się składowi i jest 4x "gęściejszy" i ma tienkarbazon nie wiem co to jest warte. Teoretycznie tak jak piszesz 0,06kg/ha z tym że u mnie idzie razem z helm tibi w dawce około 20g. W tym roku przez brak sensownej miarki poszło 17,5g. Powinno styknąć. Generalnie irytuje mnie to że nawet oryginalny granstar ma hu..e miarki jest na niej podziałka chyba do 50gr. odmierzam 1x 40 g drugi 40g robię trzeci opryskiwacz okazuje się że mam jeszcze 40g z 100g opakowania.....
Możesz gdzieś jeszcze dopytać o mieszaninę tego nowego z granstarem 75WG według mnie powinno być ok. 0,06kg + 15g. 15 bo ten tienkarbazon wali jedno i dwuliścienne...
Domyslam się że ten biopower to jakiś olej.
Tak to adiuwant. Na dwuliscienne nie potrzebuje poprawki. Tylko owsik mi wylazł. Na poniedziałek będę miał , myślę że pszenica będzie bezpieczna. ?
Ci mówię że to nie CCC... Braki w glebie. Masz lekkie ziemie wszystko poszło w dół. Widzę co u mnie na lekkich ziemiach. Byłem właśnie na oględzinach. Na cięższej ziemi jest ok choć widać że jeszcze zimno. Na lekkich wygląda tak jak miesiąc temu.... jeden pindolek i 3 liście z czego jeden w połowie suchy. Kumpel chłopak co ma zawsze ładne pszenice też rozkłada ręce i nie wie co jest grane. Pytałem go kiedy sypał NPK .... jesienią...
Pewnie zaraz ktos potwierdzi że posypał wiosną K Mg S i jest ok choć dupy nie urywa...
Sypałem na wiosnę Sól. Kizeryt. Azot. Szły mikro. Możliwe w sumie ze polecialy zboża z niedoborów. A na jesień szedł NPK w dawce 300
dziś jechałem pszenice mieszanką fungicydów i regulatorów i widziłem że sporo chwastów jest na polu czy jutro moge jechac granstarem?
Ja dziś ostatni kawałek od chwasta pryskałem, a jutro planuję dać regulatory.
NA to co dziś pryskałeś?
grzyby i skracanie
U mnie winą jest brak fosforu
grzyby i skracanie
Daj jej odsapnąć choć 2-3 dni...
Strony Poprzednia 1 … 122 123 124 125 126 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo