Odp: Dopłaty 2015-2020
U mnie póki co cisza w temacie .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie póki co cisza w temacie .
ja mam całość na koncie
A decyzję dostałeś?
Ja tydzień temu dostałem decyzję na zwykłe dopłaty .
Pajej napisał/a:ja mam całość na koncie
A decyzję dostałeś?
tak
Jeżeli pozostałą część wyplacają w takiej samej kolejności co zaliczki to dostanę na samym końcu, o ile nie końcem lipca jak w ubiegłym roku.
czekam .... 70 % doszło i kuniec.
U mnie pińcset zlotych i na tym koniec..
Panowie jak dopłaty? Patze na koncie reszra doplat, ale onw niecwidać.....
Nawet nowego wniosku nie dostałem. Adresu nie zgubili bo pismo o odroczeniu płatności przysłali. ...
Tylko pismo że maja czas do czerwca dostałem
Jak tam Panowie sprawa z dopłatami ? Dzwoniłem dziś z zapytaniem do agencji gdyż wcześniej dostałem pismo ,że do dzisiaj miały być płatności wypłacone. Poinformowali mnie ,że z problemów technicznych nie wyrabiają się z wypłatą środków. Te problemy techniczne to pewnie nagrody które sobie przyznali w ministerstwie rolnictwa...
Wcześniej dostałem że do 30 IV, dziś że do 15 VI
ja jak nie mam dopłaty w starym roku to zaraz po nowym roku piszę że potrzebuję decyzję i za 7 dni dostałem że wniosek będzie rozpatrzony do 31 maja i pasuje jeszcze dodać 14 albo 21 dni ale szef przecież powidział że będą prrrrrrgrobblemy.
Ja dostałem decyzję już z miesiąc temu. A dopłaty nie widać także. .. jest normalnie
Od jakiegoś czasu jedną z pracujących w Agencji panienek jest moja dobra koleżanka i od niej wiem jak wyglądają procedury. Dzwonić do powiatowej to sobie można, ale tym można sobie tylko zaszkodzić. Powiatowe dziewczyny robią kwity i przedkładają do podpisu prezesowi powiatowej ARiMR. W zależności od tego kiedy prezes podpisze decyzję to tak ok 30 dni później Warszawa puszcza kasę, ale o wypłatach decyzja zapada w Warszawie i na dole mogą sobie opowiadać jacy są ważni, a nic do powiedzenia nie mają. Ja póki co całą kasę dostałem, bo koleżanka mi podpowiedziała co i jak, a najważniejsze to nie drażnić matołów telefonami i pismami, bo takie wnioski od razu lądują na spodzie kupy.
Akurat nie przedstawiałem się z imienia i nazwiska a po numerze tel wątpię ,że będzie chciało im się dochodzić kto dzwonił;) ,po prostu dzwoniłem zasięgnąć informacji.
W tamtym roku naliczyli nam za mało sztuk owiec do dopłaty, ojciec pisał odwołanie, które uwzględniono, ale decyzja z 23.03 a pieniądze były dopiero w końcu czerwca, a ta kwota co źle naliczyli w połowie lipca. W tym roku z nie swojej winy 3 sztuki w rolnośrodowiskowym musiał ojciec wycofać albo pisać odwołanie. Dał na luz i decyzja była ok.20.03 a kasa na koncie w piątek przed Wielkanocą. Więc chyba jest tak: fikasz-lądujesz na koniec kolejki.
A ja muszę pochwalić agencję w Lublinie. Byłem pytałem o to moje efa, i naprawdę poświęcili mi sporo czasu, doradzili, i powiedzieli co napisać w podaniu. Napisałem, i wszystko pozytywnie rozpatrzone, i nie będę miał potrąceń. Wszystko w dniu Kobiet i pełna kulturka. Złożyłem życzenia, i dalej to poleciało. Opłaca się być,nie konfliktowym.
Kultura wszędzie jest wskazana. Jak to mówią : z dużą dupą wejdziesz wszędzie ale z dużą mordą nigdzie.
Dzisiaj usiadłem i wypełniłem wniosek, w zasadzie niemal kopiując ubiegłoroczny i wysłałem. Ciekawe co będzie dalej...
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo