Odp: Żyto
Mówisz o temperaturze?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Żyto
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 36 … 43 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mówisz o temperaturze?
Robione przez brudną szybę ciągnika Brasetto 5-6 klasa, też za miesiąc pod kosę.
Jak Ty pod tą górkę kombajnem wjeżdżasz?
Jakoś wjechałem z 3 ha narąbałem 11 zbiorników czyli około 6 t/ha jestem zadowolony, jak zawsze zresztą z tej odmiany.
A u nas na lekkich glebach żyto to lekka katastrofa ,sypie dużo gorzej niż w zeszłym roku. Rozmawiałem z sąsiadami mają tak samo.
Moje ma za mokro. Dostało brzydkiego koloru. Ni to żółty ni brązowy. Można mu pomóc? W wodzie nie stoi. Ścieżki przejezdne. Jak by podać mu NPK dolistnie? Czy to bardziej brak powietrza na który nie pomogę? A może brona?
Tak poglądowo, bo mam taką sytuację nie tylko na tym polu. Trochę opadła, widać na zdjęciu jak duża była ta kałuża. Nic tam tej jesieni już nie zrobię, inni mają jeszcze gorzej.
Dopiero zauważyłem, w lewym dolnym rogu zdjęcia ironicznie stoi sobie deszczomierz.
Dziś żyto skrócone 2 raz. Oby ustalo
Czym jechałeś 2 raz? I nie mów że dziś przy tej piździawie!
Jechałem etefonem. Z rana nie wiało. Potem to masakra była.
Ty kolego chyba cierpisz na bezsennosc😄
ja dzis tez o 3 wstałe i pojechałem pryskac marchew
Czasami cierpię jak za dużo na głowie to się spać nie chce
Czasami cierpię jak za dużo na głowie to się spać nie chce
Idź do apteki i poproś lek Nasen pół tabletki spokojnie starcza sam korzystam co któryś dzień śpisz spokojne 5-6 godzin ale jaki sen wstajesz naprawdę wyspany pomaga. Szkoda się męczyć.
Chciałem jechać po etefon a tu na polu żyto się kłosi.
Zobaczę może etefon pójdzie tuż po kłoszeniu.
U mnie się już całkiem wykłosiło ,na jednym kawałku przesadziłem z azotem ,ciągnie do góry jak szalone ,mam nadzieję ,że wszystko nie legnie...
U mnie też wczoraj na metrze było parę kłosów. Ale skrócilem wtedy co pytałes Krzysiek.
U Was też mroziło?
Mrozu nie było ,ale rano w grubej bluzie mi było chłodno ,na termometr nie spojrzałem ale raczej więcej niż +5 nie było...
O 1:30 były 4 stopnie rano było chłodnirj ale bez przymrozku
troszkę zimno na wschody kukurydzy
U mnie 1.30 w nocy na termometrze pół stopnia. Samochody i dachy siwe. Dlatego pytam. Rzepaki pąkami uciekły w Łan
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 36 … 43 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Żyto
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo