8,901

Odp: GG FORUMOWE

Na pokosówce doczepiłem maszt z wózka, i jutro będzie już na maszcie heder , ktory przystosuje do zbioru wiech z konopii. Regulowany będzie góra dół po to żeby zbierać same wiechy a jak najmniej słomy.

8,902

WTF?!? Szalony jesteś! wink

8,903

posiałem na próbę 8ha....

8,904

Wiecie może gdzie można znaleźć schemat instalacji elektrycznej do 904? Próbowałem robić wg schematu dla 914 i 385 to słabo się pokrywają.
Miał ktoś w ciągniku ten układ sygnalizacji pracy siewnika/sadzarki (np czeskiej) za pomocą kontrolek na desce ? Doszedłem do wniosku że taki układ mam ale kable poplątane żarówki powyjmowane nie wiem co można wyrzucić.

8,905

Hahaha na próbę? ? ? Chyba że to Twoja najmniejsza działka to rozumiem smile)  Jak to płacą i Ciebie ? W naszym regionie ponoc dają zaliczkę bezzwrotną za samo sianie tysiaka za ha . Nasiona po 10 zeta.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

8,906 Ostatnio edytowany przez Massey (2018-05-17 15:49:56)

Czy taki dochodowy interes to aby na pewno na konopi włóknistej ? tongue

8,907

Tej firmie chodzi o olej z nasion konopii.

Case Magnum 7210, MF 38

8,908

Nasiona na siew koło 20zł kilo. W skupie 9-2 ale parametry są bardzo zaostrzone, i coraz trudniej. Ta dopłata rzeczywiscie coś jest. Jednak na samych nasionach nie skupiam się, bo można jeszcze słomę, plewy i liście sprzedać.

8,909

https://www.agropolska.pl/o-firmach/agr … ,1265.html

to kto się zgłasza?

8,910

Mnie pewnie by odrzucili z racji wieku, a podstawy mam żeby się zgłosić, 20 km ode mnie http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec … 78570.html

8,911 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2018-05-17 21:46:05)

Mi się wydaje że ten program powinien mieć tytuł " Pokaż jakim jesteś pierdołą"  albo "Rolnik niemota"

8,912

Grzegorz89 napisał/a:

Nasiona na siew koło 20zł kilo. W skupie 9-2 ale parametry są bardzo zaostrzone, i coraz trudniej. Ta dopłata rzeczywiscie coś jest. Jednak na samych nasionach nie skupiam się, bo można jeszcze słomę, plewy i liście sprzedać.

po worku lisci mógłbyś rozesłać po kolegach z forum :satan:

mdw

8,913

wolę wiechy :satan:

gg 5118068

8,914

Same wiechy w okresie kwitnienia z obciętymi listkami. Trochę temat znam, jednak przemysłówka ma mało thc, a sadzonka oryginalnej kosztuje nieraz 400zł, i nie wiadomo, czy się przyjmie. W plantacji nie posadzisz bo zapyli się przemysłówką. Ale jakby ktoś był chętny to mogę podesłać co urośnie tongue

8,915 Ostatnio edytowany przez sławek 42 (2018-05-18 10:34:39)

W Polsce jest 9 ml tel na podsłuchu. Każde forum jest pod obserwacją. Nie zdziw się, kiedy będziesz miał w telefonie taki dziwny pogłos, jakby echo. Ja mam dlatego wiem. Proponuję więcej ostrożności co się pisze i mówi.
Nie zbzikowałem. Kumpel gadał przez komórkę na temat faktur, rozliczeń, jak obejść, co zrobić i miał wstawkę "Panie K......i, nie ma pan o czym przez telefon gadać ? Tęskni pan za kłopotami ?".
Ten przypadek jest wyjątkowy bo pan K ma kogoś z bardzo bliskiej rodziny w sferach tzw rządzących, to samo nazwisko, stąd niespotykana życzliwość żeby przy okazji nie umoczyć kumpla.

8,916

Ja mam wszystko na umowie, a gadać to mogę co mi się podoba. Ważne, bym nie robił. Kiedyś policja narkotykowa przyjeżdżała kilka razy  w ciągu roku, i nic nie zrobili, bo wszystko było na legalu.

8,917

"Dobre" czasy wracają jak Sławek pisze. Teraz też zawsze się jakiś paragraf znajdzie

Case Magnum 7210, MF 38

8,918 Ostatnio edytowany przez Massey (2018-05-18 14:53:48)

Kilka lat temu gdzieś słyszałem bądź czytałem ,że jakiś gość wywalił chyba na kompost resztki karmy dla gołębi która zawierała nasiona konopi. Konopia wyrosła i ktoś go zgłosił ,że niby maryche uprawia i chłop miał jakieś nieprzyjemności...

8,919

A Bamreras to poszedł na urlop czy na odwyk? No nie ma go z 2 tygodnie...

8,920

Cóż ,sporo bardzo aktywnych użytkowników już tu wogóle nie zagląda... (mam na myśli tych którzy jakby brali udział w tworzeniu tego forum).