Odp: Wiosna 2018
Pożyjemy zobaczymy ale na jakieś kokosy z pola to się nie zapowiada ... ciekawe jak ceny się przedstawią ... bo wg mnie to wątpię by były wyższe od zeszłorocznych ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pożyjemy zobaczymy ale na jakieś kokosy z pola to się nie zapowiada ... ciekawe jak ceny się przedstawią ... bo wg mnie to wątpię by były wyższe od zeszłorocznych ...
Do żniw róznie jeszcze może być...
ja dałem cyperkil zawsze działał w tym roku skrzypionka sie ze mnie smieje. Miejscami liście juz białe.
przedwczoraj pryskałem wczoraj jechałem z nawozem to było jej jeszcze sporo dzis byłem zobaczyc i podjąć ostateczną decyzje to było jej znacznie mniej. i odpuszczam nie pryskam.
mam propozycje na pszenice 12stke po 615 netto we zniwa. skup najbliżej mnie i nigdy kolejek nie ma, a młyn 40 km ode mnie i kolejki ze cały dzień sie stoi a nawet czasem dłuzej. W młynie nie wiadomo jaka cena będzie. Zastanawiam sie czy nie podpisac kontraktu
Jak masz dużo pszenicy to choć jakiś zestaw można zaryzykować. Po to tylko by w razie co mieć usprawnione żniwa...
mam 23ha pszenicy razy skromne 6t tj 138t liczmy 140. 80t jestem w stanie zmagazynować zostaje 60. tak jakbym podpisał na 40t tj 2 zestawy? reszta na wolny rynek.
Ja 50 ton pszenicy podpisalem po 645 netto dostawa lipiec wrzesień. Z rzepakiem czekam na czerwiec , a do kladnie na koniec czerwca bo obecnie kontrakty kształtują się na 1490 netto i ciągle rosną, jęczmień 70 ton po 680 netto i QQ 25 ton po 440 netto.
tylko pytanie skąd jesteś na podkarpaciu wszystko najtańsze
Włącznie z ziemią. W opisie mam skąd jestem. Zdolny Śląsk Przy granicy z Czechami i opolskim
Jakbym miał takie ceny co Andrew to podpisałbym na wszystko i nie męczył się z magazynowaniem...
Nie mam miejsca na pszenicę bo muszę paszowe magazynować ,mućki pochłaniają prawie 2 tony miesięcznie . Przydała by się porządna hala żeby żmijką wszystkiego nie ładować i zwalac.
andre902 napisał/a:Dzisiaj jadłem pierwsze czereśnie u siebie.
U nas podobno też są ale że u Ciebie przecież miszkasz prawie na biegunie
Jakaś wczesna odmiana. Jeszcze 1,5 tygodnia temu były zielone, teraz jeszcze nie mocno dojrzałe ale w smaku w miarę.
Pada u mnie! Krzysiek, Piotrek u was też? Fakt że całe sianko gotowe do zwinięcia znikło ale ciul tam- zmokło to i wyschnie
U mnie padało na początku tygodnia, że ledwo wyjechałem z buraków z nawozem. 10km ode mnie to poszedł taki grad, że same łodygi stoją. gadałem z gościem to mówił, że nie wiem czy pszenicy nie zaorze tak stłukło.
Pada u mnie! Krzysiek, Piotrek u was też? Fakt że całe sianko gotowe do zwinięcia znikło ale ciul tam- zmokło to i wyschnie
Widziałem Te chmury u Ciebie. Złotów ładnie deszcżem dostał -13km ode mnie. U mnie parę kropli. Powiem szczerze, że załamanie mnie już bierze... za jakie grzechy każdy deszcz omija nas...
Szkoda gadać. Wszystko wróciło do normy, czyli leje dokoła a u mnie godzinę po deszczu znów się kurzy...
Właśnie wróciłem z pola. Rzodkiewkę wpieprza słodyszek, pszenica jakaś rzadka się wydaje jak się kłosi, miotełkę gdzieniegdzie puścił lancet. Dobrze, że nim opryskałem tylko troszkę. Owies nie odchwaszczany, jeszcze buraki i konopie... W sumie nie ma co narzekać, ale zawsze może być lepiej.
U mnie po miesiacu 10mm😄
Krzysiek byłem przekonany że u Ciebie się burzowało i lało. Tak granatowo było tam nad Wami.... a mnie wiało źe świata nie było widać taka kurzawa ....
No to tak jak u mnie. Szaro się od kurzu zrobiło..
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo