Odp: Rzepak jego choroby i szkodniki
Jest przecież brasikol, ja zaprawiłem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak jego choroby i szkodniki
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jest przecież brasikol, ja zaprawiłem.
pozbierać i na ryby
ja tez zaprawiałem i z drutowcem spokój, ale i tak w tym tygodnui jakims insektorem jechałem bo liscie podziurawione
Czym będzie lepiej zaprawic rzepak ? Mam na stanie decis, actara ,dursban ,proteus ,fastac ,titan.
actara
Podziękował :beer:
Przez tą susze rzepak jary powariował. Już placami idzie w górę. Kto ka praktykę i doświadczenie. Hamowanie go tebu ma sens ?
Naturalne zjawisko, przez niekorzystne warunki stara się szybko wydać jakiś tam plon. Hamowanie chyba raczej może jeszcze zaszkodzić.
Ja gorczyce przytrzymałem dostała 0,7l . Efekt? Pojadę jutro na pole obejrzę bo nie wszystko pryskałem zobaczę jak to wygląda. Koło domu mam 4 ha wygląda obiecująco przynajmniej z podwórka.
Pojedyncze wystrzeliły miejscami. ¬le się wysłowiłem. Na sobotę zapowiadają deszcze. Mam nadzieje ze w końcu spadnie chociaż parę litrów...
Zrobiłem go na robala i Odżywkami. Co ma być to bedzie.
Gorczyce skróciło ale żadnego innego efektu nie widać. Przez kilka dni miała czubek pochylony i tyle.
https://drive.google.com/file/d/1jZ5zXz … p=drivesdk
Delight dziś. Makabra jest Panowie.
Makabra to byl sam pomysl zasiania jarego rzepaku
Kolego Jack. A jakie miałem wyjście. Obornika nie mam. Zmianowania nie mam. Na pogodę wpływu też nie mam. Ani na program kiedy Młody Rolnik mnie do tego zmusił. Rzepaku jarego mam nieco ponad 2 ha. Ozimy- niestety też slabo.
ahh te cudowne przepisy naszej kochanej uni europejskiej ...
Podpisało się zobowiązania. Dotacje dostało się. Trzeba cierpieć.
Lepiej było gorczycę zadeklarować Przy takich suchych wiosnach jary rzepak to porażka. Wiem bo miałem kiedyś i nigdy więcej. Wolę jary jęczmień zasiać niż to.
Jęczmień też wypaliło. Jedyne co się trzyma to żyto:P
Ja ze swojej gorczycy jestem zadowolony. Dupy nie urywa trochę z mojej winy trochę z powodu pogody. Dobrze że kolega który miał ze 2 razy jary wytłumaczył mi że lepsze 400kg gorczycy niż 500kg rzepaku bo cena 2/1 a koszty w gorczycy jednak ciut mniejsze...
Gorczyca facelia cokolwiek nbego niz jary rzepak
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak jego choroby i szkodniki
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo