Odp: Wiosna 2018
To może ja też się pochwalę opadami
https://drive.google.com/file/d/18teuTB … p=drivesdk
Jak to jest, takie chmury. Tak się burzuje. I aż tyle pada ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Strony Poprzednia 1 … 27 28 29 30 31 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To może ja też się pochwalę opadami
https://drive.google.com/file/d/18teuTB … p=drivesdk
Jak to jest, takie chmury. Tak się burzuje. I aż tyle pada ...
wszystkiego 25 litrów bez wiatrów i gradu. może coś jeszcze dopada a kuku idzie lubi to suk...
25 litrów to u mnie od początku kwietnia nie spadło
U mnie susza wczoraj trochę pokropiło ogólnie lipa:(
Przez tę suszę to nawet konopie słabo. Deszcz potrzebny, wszystko schnie na pniu.
u mnie tak samo, miało popadać, dudniło w koło i nic, rozeszło się po kościach
to ile deszczu u was spadło? u mnie w kwietniu 25, maju 60 a w czerwcu do tej pory 27
był jeden deszcz od wiosny który trochę podratował, ale za tydzień już sucho się robiło.
No u mnie też słabo z deszczem tam gdzie owies płycej siałem to połowa nie zeszła. Ziemia na ścieżkach to spękana na kilkadziesiąt centymetrów. A warzywa to codziennie podlewam. Ale ozime ładne są jak do tej pory
to ile deszczu u was spadło? u mnie w kwietniu 25, maju 60 a w czerwcu do tej pory 27
Pajej ja pierdziele, chciałbym żeby tak padało ... U mnie gmina robi nabór wniosków na suszę bo od 3 miesięcy spadło tak jak napisałem może 25 litrów ? Chyba nawet nie. Strach się bać co to będzie. . . Klęska już jest. Połowa pół powypalana.
U nas jak wyżej klęska
35 litrów pod koniec maja uratowało sytuację ale znów sucho się robi...
Więc mamy oficjalnie ogloszoną przez IUNG w Puławach suszę. Tylko ciekawe jaka forma pomocy będzie oferowana
nie wiem co sie z ta woda u mnie stało w okolicy kukurydza skręca liscie
U nas też jest ogłoszona susza jutro pedze zgłaszać . niech chociaż podatki umorzą to będzie fajnie
Zebrałem dziś już trawę na nasienie i tak się zastanawiam jak to zaliczyć jako początek żniw czy koniec sianokosów :hmmm:
Jako koniec sianokosów i wtedy wińcewe 🍻
Rur3k zajmujesz się uprawą trawy nasiennej ?
Nie, dla siebie zbieram. Trochę można zaoszczędzić na siewie łąk jak kupkówka na targowisku po 10 a w centrali 14-16.
Może masz jej trochę na zbyciu?
Strony Poprzednia 1 … 27 28 29 30 31 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo