9,001

Odp: GG FORUMOWE

grzesiu to jest dzielnik strumienia i on ma za zadanie utrzymywać stałe ciśnienie na np.obu siłownikach

Nie ma to jak FORTSCHRITT

9,002 Ostatnio edytowany przez Rur3k (2018-06-17 01:53:05)

Jeśli te dwa króćce po jednej stronie idą każdy do swojego znacznika a ten pojedynczy wąż po drugiej stronie do ciągnika

to moim zdaniem jest to zawór logiczny przełączania obwodu coś takiego jak kostka przy siłowniku obrotu w pługach z obrotem na jeden wąż (tam jednak jest to bardziej rozbudowane bo są dodatkowo trzy zawory jednokierunkowe i dławik).

W najprostszej postaci jest to zbudowane podobnie do https://pl.wikipedia.org/wiki/Prze%C5%8 … nik_obiegu
przy czym część ciśnienia kanałami doprowadzana jest na druga stronę tłoka/suwaka rozdzielacza najczęściej poprzez jego przewiercenie

Działa to tak: podajesz ciśnienie tłok się ustawia i otwiera jedna stronę przykładowo prawą, część ciśnienia idzie też na lewą stronę ale dławienie przepływu przez cienki kanał sprawia że jest ono dużo niższe niż po prawej. Gdy rozdzielaczem cofasz olej z prawej strony ciśnienie szybko spada, z lewej by wrócić się olej nie męczy z powrotem przez kanał i przesuwa tłoczek. Dlatego w następnym cyklu gdy podasz ciśnienie olej będzie płynął odwrotnie. A to pokrętło na wężu to tylko regulowany dławik jednostronnego działania do zmieniania prędkości opadania znaczników.

Różni producenci mają na to swoje sposoby/rozwiązania/patenty więc żeby być pewnym jak to działa bierz klucze i rozbieraj (rób zdjęcia żeby pamiętać jak było złożone).

9,003

No właśnie myślałem coś podobnie jak to działa, jednak nie rozumiem po co tak komplikować. Wystarczyłoby, dać dwa węże i dławik. Przecież każdy ciągnik ma chociaż jedno wyjście. Czyli podając ciśnienie, przy następnej zmianie, muszę ciśnienie spuścić a później znowu dać implus, olej.

9,004

To działa tak dajesz ciśnienie podnosi się znacznik (można nawet tylko unieść) dajesz na opadanie opuszcza się drugi i tak w kółko.

9,005

Jakoś nikt tu nie komentuje wyczynów naszych orłów... nawet mój szwagier co jest zapalonym kibicem i zawsze ich bronił po porażkach to teraz stwierdził że totalne dno...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,006

Wczoraj czułem się jakby mi ktoś umarł.... Co tu dużo mówić. Mam nadzieję, że będzie lepiej.

9,007

Laszek ,bo tu nima co komentować wink Media i  opinia publiczna wbiła ich w ambicje ,zaczęli gwiazdorzyć i olali sobie takiego przeciwnika jak Senegal...

9,008

A przed chwilą Iran jak pięknie grał z hiszpanami...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,009

O naszych po tym meczu powiedziałbym że grali jak gapy, nie orły.

9,010

Ja tam celebrytów nie oglądałem i nie oglądam.
Wole popatrzeć na swoje pyskate córki jak w ogrodzie robią fikołki gwiazdy i wspinają się po linie. O tym jak interesuje mnie piłka nożna świadczy to że siadłem na ostatnie 17min meczu przed telewidzorem ... ( myslę sobie nie będę taki rzuce okiem ) no możecie nie wierzyć z 17 minut 7min przespałem, a jak któryś strzelił jedyną polską bramke to akurat wychodziłem do kuchni po wodę bo coś nera mnie szarpie i trzeba ją przepłukać.

9,011

A myślałem że to tylko na mnie piłka nożna działa tak usypiająco. Żużel natomiast mogę oglądać jak leci w niedzielę na nc+ PGE od 16 do 22

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,012

Jaki mecz? A w co grają? Nic nie wiem....?!

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

9,013

w piłkę siatkową. Dziś pierwszy mecz z trzech w ostatnim 4 turnieju - potrzebujemy 2 wygranych aby awansować do finału Ligi.

gg 5118068

9,014

A myślałem ,że tylko ja jestem jakiś odmieniec bo piłka mnie kompletnie nie interesuje. wink

9,015

Massey napisał/a:

A myślałem ,że tylko ja jestem jakiś odmieniec bo piłka mnie kompletnie nie interesuje. wink

mnie też nie interesuje

Nie ma to jak FORTSCHRITT

9,016

Czyli odmieńcy to ci co to oglądają.

9,017 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2018-06-23 13:32:46)

Ktoś wie do czego są te śruby? JAkaś regulacja?  Ciśnienia max przepływu?
Zdjęcie pompy hydraulicznej jazdy kombajnu.  Sterowanie odbywa się  jedną wajchą na tej pompie przód tył i prędkość .... ładnie to chodzi tylko V max nadal nie powala na silnikach przestawiłem takie dzyndzle ale nie wiele to pomogło...

https://images84.fotosik.pl/1101/d3944aee04a1f7acmed.jpg

https://images81.fotosik.pl/1102/d8edf14257e32bcfmed.jpg

9,018

A jak wam minęły starosłowiańskie walentynki, czyli noc kupały?

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

9,019

Ja byłem na flakoniku u Jana i Janiny.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

9,020

Ja dzis będę obchodził, jade na koncert https://www.youtube.com/watch?v=ypFCWiTBoOw

Rolnik z powołania:-)