Odp: GG FORUMOWE
grzesiu to jest dzielnik strumienia i on ma za zadanie utrzymywać stałe ciśnienie na np.obu siłownikach
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 449 450 451 452 453 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
grzesiu to jest dzielnik strumienia i on ma za zadanie utrzymywać stałe ciśnienie na np.obu siłownikach
Jeśli te dwa króćce po jednej stronie idą każdy do swojego znacznika a ten pojedynczy wąż po drugiej stronie do ciągnika
to moim zdaniem jest to zawór logiczny przełączania obwodu coś takiego jak kostka przy siłowniku obrotu w pługach z obrotem na jeden wąż (tam jednak jest to bardziej rozbudowane bo są dodatkowo trzy zawory jednokierunkowe i dławik).
W najprostszej postaci jest to zbudowane podobnie do https://pl.wikipedia.org/wiki/Prze%C5%8 … nik_obiegu
przy czym część ciśnienia kanałami doprowadzana jest na druga stronę tłoka/suwaka rozdzielacza najczęściej poprzez jego przewiercenie
Działa to tak: podajesz ciśnienie tłok się ustawia i otwiera jedna stronę przykładowo prawą, część ciśnienia idzie też na lewą stronę ale dławienie przepływu przez cienki kanał sprawia że jest ono dużo niższe niż po prawej. Gdy rozdzielaczem cofasz olej z prawej strony ciśnienie szybko spada, z lewej by wrócić się olej nie męczy z powrotem przez kanał i przesuwa tłoczek. Dlatego w następnym cyklu gdy podasz ciśnienie olej będzie płynął odwrotnie. A to pokrętło na wężu to tylko regulowany dławik jednostronnego działania do zmieniania prędkości opadania znaczników.
Różni producenci mają na to swoje sposoby/rozwiązania/patenty więc żeby być pewnym jak to działa bierz klucze i rozbieraj (rób zdjęcia żeby pamiętać jak było złożone).
No właśnie myślałem coś podobnie jak to działa, jednak nie rozumiem po co tak komplikować. Wystarczyłoby, dać dwa węże i dławik. Przecież każdy ciągnik ma chociaż jedno wyjście. Czyli podając ciśnienie, przy następnej zmianie, muszę ciśnienie spuścić a później znowu dać implus, olej.
To działa tak dajesz ciśnienie podnosi się znacznik (można nawet tylko unieść) dajesz na opadanie opuszcza się drugi i tak w kółko.
Jakoś nikt tu nie komentuje wyczynów naszych orłów... nawet mój szwagier co jest zapalonym kibicem i zawsze ich bronił po porażkach to teraz stwierdził że totalne dno...
Wczoraj czułem się jakby mi ktoś umarł.... Co tu dużo mówić. Mam nadzieję, że będzie lepiej.
Laszek ,bo tu nima co komentować Media i opinia publiczna wbiła ich w ambicje ,zaczęli gwiazdorzyć i olali sobie takiego przeciwnika jak Senegal...
A przed chwilą Iran jak pięknie grał z hiszpanami...
O naszych po tym meczu powiedziałbym że grali jak gapy, nie orły.
Ja tam celebrytów nie oglądałem i nie oglądam.
Wole popatrzeć na swoje pyskate córki jak w ogrodzie robią fikołki gwiazdy i wspinają się po linie. O tym jak interesuje mnie piłka nożna świadczy to że siadłem na ostatnie 17min meczu przed telewidzorem ... ( myslę sobie nie będę taki rzuce okiem ) no możecie nie wierzyć z 17 minut 7min przespałem, a jak któryś strzelił jedyną polską bramke to akurat wychodziłem do kuchni po wodę bo coś nera mnie szarpie i trzeba ją przepłukać.
A myślałem że to tylko na mnie piłka nożna działa tak usypiająco. Żużel natomiast mogę oglądać jak leci w niedzielę na nc+ PGE od 16 do 22
Jaki mecz? A w co grają? Nic nie wiem....?!
w piłkę siatkową. Dziś pierwszy mecz z trzech w ostatnim 4 turnieju - potrzebujemy 2 wygranych aby awansować do finału Ligi.
A myślałem ,że tylko ja jestem jakiś odmieniec bo piłka mnie kompletnie nie interesuje.
A myślałem ,że tylko ja jestem jakiś odmieniec bo piłka mnie kompletnie nie interesuje.
mnie też nie interesuje
Czyli odmieńcy to ci co to oglądają.
Ktoś wie do czego są te śruby? JAkaś regulacja? Ciśnienia max przepływu?
Zdjęcie pompy hydraulicznej jazdy kombajnu. Sterowanie odbywa się jedną wajchą na tej pompie przód tył i prędkość .... ładnie to chodzi tylko V max nadal nie powala na silnikach przestawiłem takie dzyndzle ale nie wiele to pomogło...
A jak wam minęły starosłowiańskie walentynki, czyli noc kupały?
Ja byłem na flakoniku u Jana i Janiny.
Ja dzis będę obchodził, jade na koncert https://www.youtube.com/watch?v=ypFCWiTBoOw
Strony Poprzednia 1 … 449 450 451 452 453 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo