Odp: Wiosna 2018
Bez deszczu powiało ,pochłodniało i po balu.
to samo 60km na południe od lublina
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Strony Poprzednia 1 … 31 32 33 34 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bez deszczu powiało ,pochłodniało i po balu.
to samo 60km na południe od lublina
u mnie chyba coś pokropiło, ale nie za wiele. zjem sniadanie to zobacze ile spadło
1l/m2
U mnie popadało przez jakieś 10 minut ,do tego zerwał się porywisty wiatr i tyle. Dziś za to jest przyjemny chłód.
Krzysiek, nalało u Ciebie... U mnie zaś Złotów kałuże a na podwórku 0.000000001 litra.
Drzew nałamało i gałęzi a żadnej kropli
Strachu narobiło.
u mnie chyba coś pokropiło, ale nie za wiele. zjem sniadanie to zobacze ile spadło
pomyliłem sie spadło 9l
Krzysiek, nalało u Ciebie... U mnie zaś Złotów kałuże a na podwórku 0.000000001 litra.
Woda z rynny dała radę przepłynąć 3m i wsiąkła... kurzy się dalej
U mnie do rynny nie splyneła z dachu także ten 😂 zazdroszczę Wam każdego "opadu deszczu". Wiecie co. Martwi mnie to w jaki sposób zrobimy uprawki. Zaorzemy pod oziminy...ile pójdzie paliwa i lemieszy. Nic dobrego się nie zapowiada.
Po pierwsze nie orać. Na Twoich piochach to raczej problemu nie będzie...
zimno bez deszczu i kolega wjechał w jęczmien ozimy ma duże areały a na poprzeczniakach po 2 tony kosił mnie czekałem jak mu dalej szło . składamy wnioski o szacowanie strat szuszowych , gmina naciska żeby pisać. to napisałem.
Ten wniosek jest genialny. Ciekawe kto to stworzył...
Rzepak w bezorce raz tylko robiłem j wyszedł bo padało sobie raz na parę dni
Gadasz .... ja mam wszystko bez pługa gorczyca urosła na 2m ...
Może źle zrozumiałeś raz siałem bezorkowo rzepak i wyszedł spoko bo na 4.5 tony. Ale padało często.
A z pługiem dało 5?
Nie. W zeszlym roku tylko na najlepszym kawałku dał 5 ton a tak okolice 4(3.9t/ha)
Drzew nałamało i gałęzi a żadnej kropli
U mnie ze starego domu 15 eternitów zdjęło, w sumie w okolicy sporo dachów ucierpiało. Wczoraj pół dnia z synami walczyliśmy żeby drogę do rzepaku udrożnić. Piły cały czas jeszcze dookoła huczą. Deszczu 5 kropli na m/2. Prądu nie mieliśmy 18 h
Tak to zakończyła się u mnie wiosna, na pohybel jej.
u mnie od dobrej godziny pada gruby rzęsisty deszcz, zboże jeszcze się zieleni to może coś naciągnie
Strony Poprzednia 1 … 31 32 33 34 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2018
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo