Temat: 385 Wom
trułem dupe ludziom z AF i nadal nie mogę dojść do ładu...
w 385 wcale nie działał wom wiec wymieniłem zębatki i pokrywkę od mikropompki i ożył pojechałem prasować uwinąłem balota 80cm i prasa stanęła w domu breszką zatrzyałem wałem:( .... ciśnienie jakie podaje aktualnie mikropompka to 10bar(1mPa) na zimnym wolno pracującym silniku do 12bar(1,2mPa) na prawie maksymalnych obrotach? czy te ciśnienie jest ok?
dziś rozebrałem kosz womu, wszystko wybebeszone, dobrałem się do uszczelek i wszystkie wydają mi się zupełnie dobre silikonowe dużo lepsze niż te które kupiłem dziś w grene.
co może być przyczyną już sam nie wiem... tarczki są dobre nawet w lepszej kondycji niż te które kupiłem bo są nawet grubsze, uszczelnienia tez wygladają ok...
ciśnienie
z tym to się namęczyłem tarczki wyglądają ok ale dwie są chyba z innego kompletu. ponoć można dodać na chama jeszcze jedną tarczkę.
dekiel z dużą uszczelką pod który wpływa olej który jest dociskamy sprzęzynami jest jakby przypalony temperaturą i jeszcze jedno ściana którą uszczelnia uszczelka tego dekla jest trochę pokancerowana tk jak by ktoś kiedyś przecinakiem przyłożył czy to może być przyczyna? poradźcie coś bo juz jestem w kropce wydaje mi się że już nic nie wymyśle bo wyczerpałem możliwe przyczyny
mikropomka wcześniej wcale nie działała a teraz po wymianie jej środka dale te ciśnienie czy ktoś wie jakie być powinno? kurde już zaczynam wątpić we własną wiedzę...
pomocy Pany...
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]