Odp: GG FORUMOWE
A co siejesz- sadzisz
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz"
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 454 455 456 457 458 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A co siejesz- sadzisz
No ja też 15 ha i tylko gospodarstwo + mała hodowla tyle że żona na etacie.
Mój znajomy ma wymianę opon i 6 ha i całkiem sobie radzi, największy ruch z oponami ma przed zimą i na wiosnę to mu nie koliduje z gospodarstwem a sadzi warzywa ziemniaki kapustę czosnek itp. ogórki kiszone, kapustę, truskawki zawsze mu idą najlepiej, maliny. tylko to trzeba jeździć i sprzedawać na rynku i kupa roboty przy tym, ale jak się pracuje to tylko zboża, tak mi się wydaje.
Ja mam 30 plus etat żony przez kredyty ledwo ciągnę a myślę o kolejnym na ciągnik.... taaaki duży błyszczący nowy belarus mi się marzy....
Krzysiek a to Twój piękny czerwony forszaj Ci się znudził ?
Pomarańczowy!!!
Wiesz tata w moim wieku kupił nówkę ferdka za chyba 2 100 000 zł, trza by choć spróbować dorównać i kupić co za 130 000 zł
Pewnie skończ się na marzeniach bo wszystko schnie...
Ogórków kiszonych to chyba nie sadzi, ewentualnie sieje a jak urosną to wtedy kisi.
No chyba nie trudno się domyślić ?bo są tu inteligentni ludzie, ale jak ktoś ma z tym problem wiec przepraszam będę pisał dokładnie
Dostałem z bratem propozycje ... ciągnąć po godzinach rodzinna gospodarkę i takiego gościa ... jego maszynami . Ma kombajn john deere T550 dość ciekawa maszyna .W jęczmieniu robi się około 5ha na godzinę przy wydajności 6t z ha ...
Ciekawe wyzwanie. Ile ha by było do zrobienia? Lubię takie wyzwania bo niczym się nie ryzykuje a można niezłego doświadczenia nabrać.
Potrzebuję kupić wałek zamiatarki, chodzi o samą szczotkę z zamiatarki ręcznej. Jakby Ktoś miał i był nie potrzebny to odkupię, potrzebuję dość szybko.
Do takiej? Św. pamięci dziadek pewnie w warsztacie ma ale nie oddam
https://www.olx.pl/oferta/nowa-szczotka … uhtIl.html
Nawet w słowa przysłowia imię się zgadza. Najlepsza maszyna Kaśka i Maryna a nie wiesz ile szerokości ma ta szczotka? Potrzebuję żeby miała chociaż 50cm. Muszę na szybko zrobić maszynkę, ale jak zrobię to powiem o co chodzi, bo jak nie wypali to wstyd ....
Ta nowa Kaśka jest szeroka 20cm
Witam, potrzepuję porady od osób które posiadają tiga i spawają aluminium. Jak go ustawić pod blachę 2mm? Bo coś średnio mi to idzie.
https://demotywatory.pl/4862658/Dostal- … bronia-sie
czyja E-512 na zdjęciu?
Pany wiecie może co się dzieje z Karolem? NIe zagląda.
Za dziewczynami gania 🤣😂
pewnie jo
jutro zagadam do niego będzie rano chwila
Będę zalewał pod zboże pod wiatą, mam do kupienia beton który ma być odpory na wilgoć. Jest 100zł różnicy i ma nie przepuszczać wilgoci. Czy miał ktoś może doczynienia z takim czymś/?
dasz folie pod spód to nie puści, reszta to marketing
Strony Poprzednia 1 … 454 455 456 457 458 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo