9,101

Odp: GG FORUMOWE

A co siejesz- sadzisz

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

9,102

No ja też 15 ha i tylko gospodarstwo + mała hodowla tyle że żona na etacie.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,103

Mój znajomy ma wymianę opon i 6 ha i całkiem sobie radzi, największy ruch z oponami ma przed zimą i na wiosnę  to mu nie koliduje z gospodarstwem a sadzi warzywa ziemniaki kapustę czosnek itp. ogórki kiszone, kapustę, truskawki zawsze mu idą najlepiej, maliny. tylko to trzeba jeździć i sprzedawać na rynku i kupa roboty przy tym, ale jak się pracuje  to tylko zboża,  tak mi się wydaje.

9,104

Ja mam 30 plus etat żony przez kredyty ledwo ciągnę a myślę o kolejnym na ciągnik.... taaaki duży błyszczący nowy belarus mi się marzy....

9,105

Krzysiek a to Twój piękny czerwony forszaj Ci się znudził ? wink

9,106 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2018-06-30 17:04:55)

Pomarańczowy!!!
Wiesz tata w moim wieku kupił nówkę ferdka za chyba 2 100 000 zł,  trza by choć spróbować dorównać i kupić co za 130 000 zł wink
Pewnie skończ się na marzeniach bo wszystko schnie...

9,107

Maryush napisał/a:

Ogórków kiszonych to chyba nie sadzi, ewentualnie sieje a jak urosną to wtedy kisi.

No chyba nie trudno się domyślić ?bo są tu inteligentni ludzie,  ale jak ktoś ma z tym problem wiec przepraszam będę pisał dokładnie

9,108

Dostałem z bratem propozycje ... ciągnąć po godzinach  rodzinna gospodarkę i takiego gościa ... jego maszynami . Ma kombajn john deere T550  dość ciekawa maszyna .W jęczmieniu robi się  około 5ha na godzinę  przy wydajności 6t z ha ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

9,109

Ciekawe wyzwanie. Ile ha by było do zrobienia?  Lubię takie wyzwania bo niczym się nie ryzykuje a można niezłego doświadczenia nabrać.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

9,110

Potrzebuję kupić wałek zamiatarki, chodzi o samą szczotkę z zamiatarki ręcznej. Jakby Ktoś miał i był nie potrzebny to odkupię, potrzebuję dość szybko.

9,111 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2018-07-01 11:43:24)

Do takiej? big_smile wink Św. pamięci dziadek pewnie w warsztacie ma ale nie oddam
https://www.olx.pl/oferta/nowa-szczotka … uhtIl.html

9,112

Nawet w słowa przysłowia imię się zgadza. Najlepsza maszyna Kaśka i Maryna tongue a nie wiesz ile szerokości ma ta szczotka? Potrzebuję żeby miała chociaż 50cm. Muszę na szybko zrobić maszynkę, ale jak zrobię to powiem o co chodzi, bo jak nie wypali to wstyd .... big_smile

9,113

Ta nowa Kaśka jest  szeroka 20cm

9,114

Witam, potrzepuję porady od osób które posiadają tiga i spawają aluminium. Jak go ustawić pod blachę 2mm? Bo coś średnio mi to idzie.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

9,115

https://demotywatory.pl/4862658/Dostal- … bronia-sie
czyja E-512 na zdjęciu?

Nie ma to jak FORTSCHRITT

9,116

Pany wiecie może co się dzieje z Karolem? NIe zagląda.

9,117

Za dziewczynami gania 🤣😂

9,118

pewnie jo
jutro zagadam do niego będzie rano chwila

Nie ma to jak FORTSCHRITT

9,119

Będę zalewał pod zboże pod wiatą, mam do kupienia beton który ma być odpory na wilgoć. Jest 100zł różnicy i ma nie przepuszczać wilgoci. Czy miał ktoś może doczynienia z takim czymś/?

9,120

dasz folie pod spód to nie puści, reszta to marketing