Odp: Rzepak
U mnie tylko hybryda od kilku lat. Liniówki nigdy nie wychodziły.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 118 119 120 121 122 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie tylko hybryda od kilku lat. Liniówki nigdy nie wychodziły.
Jednostka siewna jest na 3 ha ...
Czy siejesz 1 ha czy 3 i tak musisz kupić tą jednostkę. Nikt ci nie sprzeda 0.33 jednostki bo chcesz zasiać 1 ha. I tak za kazdym razem gdy siejesz niewielokrotność 3 ha musisz kupić i Ci zostanie. Ale dobrze, że mówisz. Bo ktoś mógłby źle zrozumieć
rudemenes napisał/a:Jednostka siewna jest na 3 ha ...
Czy siejesz 1 ha czy 3 i tak musisz kupić tą jednostkę. Nikt ci nie sprzeda 0.33 jednostki bo chcesz zasiać 1 ha. I tak za kazdym razem gdy siejesz niewielokrotność 3 ha musisz kupić i Ci zostanie. Ale dobrze, że mówisz. Bo ktoś mógłby źle zrozumieć
Chodziło mi tylko o to, aby podzielił sobie ten koszt ....
Więc wyjaśnione
A siejecie więcej czy mniej?
Chemirol - Kuga, Zaprol - Umberto (chociaż to jest tańsze o 50 zł w Biotelu)
Biotel . Czyź znasz MIrka S,
Nieeee. Handluję ze Zbyszkiem K.
Nieeee. Handluję ze Zbyszkiem K.
to oni z lubuskiego , zaczynali, R.Teler i M. Szczepanik , ale sie rozjechali jak to spółki , ale dla mnie firma Ok, i trochę się znamy,
a jak to jest z tymi jednostkami nasion rzepaku, jak chce obsiać np. 1,6ha to mi sprzedadzą w centrali na tyle czy jak to jest? Chciałem posiać odmianę populacyjną.
a jak to jest z tymi jednostkami nasion rzepaku, jak chce obsiać np. 1,6ha to mi sprzedadzą w centrali na tyle czy jak to jest? Chciałem posiać odmianę populacyjną.
Będziesz miał na 2 lata przy takim areale, ale i w siewniku żeby do końca równo wysiewał ze 2 kg musi zostać (przynajmniej w moim). Dziś kupiłem monolit z zaprawą na robala 432 zł jednostka.
TaniochA ale mi ten monolit jakoś do gustu nie przypadł.
Trochę zaorałem pod rzepak, połowę powałowałem i oberwanie chmury. Ledwo co wyjechałem, na całym polu woda stała. Dawno takiej ulewy nie widziałem.
Dajcie trochę tej wody ,!, u nas katastrofa ,
Kiedy siejecie?
Chciałem jutro siać ale ciekawe kiedy nawozy przyjadą...
Chciałem jutro siać ale ciekawe kiedy nawozy przyjadą...
Niektórzy blisko Ciebie już posiali.
U nas do jutra zaczynają. Wczoraj jeszcze latał po polu xerion z głęboszem.
Pawel21990 napisał/a:Chciałem jutro siać ale ciekawe kiedy nawozy przyjadą...
Niektórzy blisko Ciebie już posiali.
Wiem. Jeden już tydzień temu zasiał. Ciekawe co będzie miał bo z reguły sieje swoim nasieniem z 8-10 kg, nie skraca i wymarza mu co i raz. Spółdzielnia dziś i jutro sieje w mojej okolicy.
Za wcześnie ... jak będzie padało to od razu po deszczu ... jak nie to po 25
No u nas w sumie zawsze tak po święcie 15 zaczynali a z racji tego że w tym roku żniwa zakończone w lipcu to nie wytrzymał i od dzisiaj ruszyli
Strony Poprzednia 1 … 118 119 120 121 122 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo