Odp: Żyto
To Adam ostro wciska u siebie na terenie materiał
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Żyto
Strony Poprzednia 1 … 36 37 38 39 40 … 43 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To Adam ostro wciska u siebie na terenie materiał
Nie mam wielkiej chodowli więc tyle by tego wyszło,a pytam się dlatego bo dałem ojcu taką propozycję żeby dać tam gnoju a on powiedział "obornik pod żyto?!" Nie wiem jak on tam kiedyś robił ale mówił że obornik to daje sie pod ziemniaki a dopiero po tym żyto,ale my ziemniaków nie sadzimy więc co się stanie jak dam i tak niewiele tego obornika, wolę sie dowiedzieć od was niż od człowieka starej daty co uważa 4,5 t/ha za rekordowe plony,czasy sie zmieniły więc trzeba robić inaczej.
Skończyłem szkołe bardziej z profilu mechanicznego więc o uprawach to były podstawy... z czego się jeszcze śmiałem bo większość to przestarzałe metody.
Ale dla 10 ton Nie warto się bawić. Szkoda jeździć.
Laszek tak ostro, że wziąłem 1 jednostkę od Adama a resztę tj. 8 od stałego dostawcy ;P
Adam to jest dobry cygan i bajkopisarz... Te jego historię i plony... wiesz o czym piszę ☺
Nie do końca się zgodzę. Doradzić tez potrafi w ochronie. Choć niekiedy mamy różne poglądy na ten sam temat rzepak po sąsiedzku poprowadził w tym roku na 3100. Także ładnie. .. fakt że był zasiane w terminie a nie jak mój 13 dni po terminie
Nie mówię że zawsze. Znać też się zna bo jak by się nie znał to nie pracował by tam gdzie pracuje. No ale prawić to prawi jak stary... czym to on nie jeździł i ile nie nakosił. Wkurzające jest tylko to że przykładowo żamawiasz 10 worków qq a przychodzi 12-13 I wtedy zaczyna biadolić że więcej też Ci się przyda bo czasem zabraknie... i cena nie zawsze ma fakturze jest taka jaką on podaje przy zamówieniu
Jezdzić jeździł to mogę potwierdzić:) maszynami o których ja nawet nie śnię. NH, JD, Claasami. Z nim krótko -zamawialem tyle więc tyle ma być. Cena -zawsze pytam przed zamówieniem i taka teź ma być na fakturze. Sam wiesz jak to działa. Musi umieć lać wodę żeby coś sprzedać bo bez tego ani rusz
Nie mam wielkiej chodowli więc tyle by tego wyszło,a pytam się dlatego bo dałem ojcu taką propozycję żeby dać tam gnoju a on powiedział "obornik pod żyto?!" Nie wiem jak on tam kiedyś robił ale mówił że obornik to daje sie pod ziemniaki a dopiero po tym żyto,ale my ziemniaków nie sadzimy więc co się stanie jak dam i tak niewiele tego obornika, wolę sie dowiedzieć od was niż od człowieka starej daty co uważa 4,5 t/ha za rekordowe plony,czasy sie zmieniły więc trzeba robić inaczej.
Skończyłem szkołe bardziej z profilu mechanicznego więc o uprawach to były podstawy... z czego się jeszcze śmiałem bo większość to przestarzałe metody.
Ja pod żyto na słabych glebach zawsze daje obornik i efekty widać. No tylko ,że ja mam go aż nadmiar więc woże praktycznie pod wszystko.
Tak ale 10 ton to tyle co nic. Sam obornik rzuciłem na próbę pod żyto i zobaczymy. Ale nie 10 ton...
10 t na 1ha bobka kurzego potrafi zdziałać cuda .....
No ale kurzy to sam miód. Chyba już z tydzień czasu chłopaki wożą na 3 gnojary po okolicy to jak jest ktoś na linii wiatru to nieciekawie. Ale lepsze to niż aromat z utylizacji bo wtedy to aż słodko w gembie...
Sam chciałem to kupić ale kurde czym to roztrzepać... pomiot
U nas to wozili normalnie polskim rozrzutnikiem czarna białostocka i szło normalnie,no chyba że nie masz rozrzutniaka wcale.
Piotrek takim flieglem fajnie idzie. Kumpel teraz takim jeździ u Henia tyle że ma trzech osiach i do tego axion 950
Mają u Nas Fliegla. Mają Brocharda. Mają Pichona. Tylko czasu nie mają a ja lubię być też niezależny.
To kupuj strautmana😁 a Janusz też kupił jakaś gnojare? Dawno to nie widziałem chyba ponad rok to wtedy gadał że chciał coś na jednej ośce
Ma Pichona ale nie o tym temat
Taty żyto Helltop w ziemi. Kurzawa niesamowita...
Zwróćcie uwagę na grzyba w oziminach.w życie rdza i mączniak
Po co się było tak spieszyć z siewami ?
Strony Poprzednia 1 … 36 37 38 39 40 … 43 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Żyto
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo