Odp: Rzepak
Kto sieje rzepak ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 119 120 121 122 123 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kto sieje rzepak ?
Ja po niedzieli
Jutro kończę orkę i po niedzieli siewy.
Liczę na jutrzejsze opady deszczu.
Dziś skończyłem, jutro dokończę oprysk i niech rośnie. Pechowo szło jak nigdy...
Ja orze. Zostało z 10 ha ale paliwo nie dojechalo bo cysterna ma awarie ... trzeba chyba w bańkach dowieźć
Andre902 kosiłeś już rzepak jary ?
Jeszcze nie w poniedziałek dedykowany. Jest plan środa czwartek go dziabnac
Nie ma szans na co kolwiek w rzepakach dzis 32 C w cieniu nikt nie rusza . Pewno po 25 pójÄą uprawy i siewy,moze się trochę oćhłódzi ??
Ja ruszę może jutro a jak nie to pojutrze. Siew rzepaku trudno określić kiedy... sucho. Gorąco.
Jak by w takich warunkach zasiać kukurydzę to chyba by zrobił się popcorn 😁
Dzisiaj posiałem, a właściwie to znajomy mi zasiał rzepak. Mam comand i metazanax zalecają pryskać na wilgotną glebę. Musze pryskać jeszcze dzisiaj czy moge zaczekać z dzień dwa na lepsze warunki?
A jakie lepsze warunki będziesz miał niż oprysk zaraz za siewnikiem? U nas ziemia dość wilgotna to jedź dzisiaj.
To pojadę wieczorkiem
Lepiej wczesnie rano o swicie
Tez zawsze mam poranny jogging z opryskiwaczem
Wilgoć a co to takiego ??
Koszą już kuku na ziarno hehehe ... masakra .... wszystko spalone
może coś na przyszły tydzień będę siał ale pryskał to nie wiem czy nie zostawię na jesień
sezon 2015/2016 też sialiśmy w taką pustynię. W tym roku mam rzepak na tym samym polu i dokładnie pamiętam jak to było. Posiane w pył, zero opadów do połowy września a co za tym idzie nie było wschodów.
Co do oprysku, doglebówka zrobiona w suchą glebę będzie skuteczniejsza niż najlepszy oprysk powschodowy - takie moje zdanie.
Siedze na dupie 34C !! W ten skwar orać i siać ?? aź tak bardzo to mi na ryzyku siania rzepaku nie zaleźy .2015 juź to przerabiłem . czekam na deszcz ale z tego co prognozują to raptem z 5 litr.na metr. szkoda się łudzić . Kuku, ugotowana. Jeszcze pare dni i kosimy, ogładałem co w kolbach ziarno jak są! Popkorn jest grubszy. I to by było na tyle.
Przed rzepakiem siałem też w popiół gorczyce na poplon to już powyłaziła, może nie będzie tak źle z rzepakiem
Strony Poprzednia 1 … 119 120 121 122 123 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo