2,401

Odp: Rzepak

Kto sieje rzepak ? smile

Siły na zamiary zmierz....

2,402

Ja po niedzieli

2,403

Jutro kończę orkę i po niedzieli siewy.

2,404

Liczę na jutrzejsze opady deszczu.

2,405

Dziś skończyłem, jutro dokończę oprysk i niech rośnie. Pechowo szło jak nigdy...

2,406

Ja orze. Zostało z 10 ha ale paliwo nie dojechalo bo cysterna ma awarie ... trzeba chyba w bańkach dowieźć

2,407

Andre902 kosiłeś już rzepak jary ?

2,408

Jeszcze nie w poniedziałek dedykowany. Jest plan środa czwartek go dziabnac

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

2,409

Nie ma szans na co kolwiek w rzepakach dzis 32 C  w cieniu nikt nie rusza . Pewno po 25 pójďą uprawy i siewy,moze się trochę oćhłódzi ??

Leszek   dla kolegów'

2,410

Ja ruszę  może jutro a jak nie to pojutrze. Siew rzepaku trudno określić kiedy... sucho. Gorąco.

2,411

Jak by w takich warunkach zasiać kukurydzę to chyba by zrobił się popcorn 😁

E 516 na części
Telefon 695 076 269

2,412

Dzisiaj posiałem, a właściwie to znajomy mi zasiał rzepak. Mam comand i metazanax zalecają pryskać na wilgotną glebę. Musze pryskać jeszcze dzisiaj czy moge zaczekać z dzień dwa na lepsze warunki?

2,413

A jakie lepsze warunki będziesz miał niż oprysk zaraz za siewnikiem? U nas ziemia dość wilgotna to jedź dzisiaj.

2,414

To pojadę wieczorkiem

2,415

Lepiej wczesnie rano o swicie

2,416

Tez zawsze mam poranny jogging  z opryskiwaczem smile

2,417

Wilgoć a co to takiego ?? big_smile
Koszą już kuku na ziarno  hehehe ...  masakra .... wszystko spalone 
może coś na przyszły tydzień będę siał ale pryskał to nie wiem czy  nie zostawię na jesień

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2,418

sezon 2015/2016 też sialiśmy w taką pustynię. W tym roku mam rzepak na tym samym polu i dokładnie pamiętam jak to było. Posiane w pył, zero opadów do połowy września a co za tym idzie nie było wschodów.
Co do oprysku, doglebówka zrobiona w suchą glebę będzie skuteczniejsza niż najlepszy oprysk powschodowy - takie moje zdanie.

gg 5118068

2,419

Siedze na dupie 34C !! W ten skwar orać i siać ?? aź tak bardzo to mi na ryzyku siania rzepaku nie zaleźy .2015 juź to przerabiłem .  czekam na deszcz ale z tego co prognozują to raptem z 5 litr.na metr. szkoda się łudzić  . Kuku, ugotowana.   Jeszcze pare dni i kosimy,   ogładałem co w kolbach ziarno  jak są! Popkorn jest grubszy. I to by było na tyle.

Leszek   dla kolegów'

2,420

Przed rzepakiem siałem też w popiół gorczyce na poplon to już powyłaziła, może nie będzie tak źle z rzepakiem