Odp: przystawka przedniego napędu
żeby nie było tak daleko to bym ci to ogarnął bo to nic trudnego ale niestety odległość spora
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » przystawka przedniego napędu
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
żeby nie było tak daleko to bym ci to ogarnął bo to nic trudnego ale niestety odległość spora
Dam Ci darmowe zakwaterowanie:D
propozycja fajna ale teraz już czasowo ciężko bo wracam do pracy w lesie i jestem tak na wyrywki do stycznia brany a potem już ciągłość żebyś mieszkał bliżej to bym przyjechał ale tak to mi nie bardzo
Patryk jak za bardzo cię wk... ia to pozbyj się go w diabły i szukaj coś innego. To tylko stary klamot z którym w końcu nie wiążesz się na całe życie jak z żoną. Szkoda nerwów
No Laszek raczej tak będzie. Jakość i cena częsci jest zabójcza. I czasu mało do napraw bo ziemi dużo teraz 323 obrabia razem z 3P który teoretycznie tylko sieje nawozy i pryska + przy zwierzętach 120 ornego. Ursus drogi w kupnie ale jednak w każdej agromie są części. Ale jak miałem kupić za 15tys 912 czy tam 385 to wolałem kupić 323 bo jednak z napędem... I silniejszy
Dodam tylko to że niby przestawiłem dziś ULS na stan "wyłączony" żeby się sam nie załaczał lub nie chaczył zablokowałem go i jednak dalej słychać ten jazgot. Z górki nic pod górkę troszkę wiecej jak jesnachylony ciągnik w lewą strone to też mniej troche. wolno jade słychać szybciej jakby troszkę mniej.Do h... ja nie wiem co to tam gra nasr...ałem póki co na to robie nim dziś jeżdziłem 15km od domu na pola i talerzował 15ha po 2x przejechane i wrócił do domu szczęśliwie
słuchaj jak przelatał cały dzień to jutro sobie też do niego wsiądź jak masz radio to sobie podgłoś i do puki nie stanie jak wryty albo przegłuszy radio to pracuj jeżeli sprawdziłeś te miejsca i dalej nic to samo się odezwie
dziś cały dzień siewów minął bez jakiejkolwiek awarii pracował z broną aktywną ale dystans miedzy gosp a polami krótszy bo tylko 4km
będzie jeździł
Witam wszystkich. Czy wałek, który wychodzi ze skrzyni do przystawki przedniego napędu będzie pasował od zt 303 do zt 323
Głupie pytanie. Jest możliwość włożyć wałki do przystawki ze złej strony? Uszczelniałem ją i o jakiegoś czasu dziwnie blokuje mi się przy cofaniu, nie załącza się często napęd. Druga sprawa, to że zalałem ją olejem przekładniowym i on trochę gęsty jest. Może wałki się przyklejają/?
Wydaje mi się że gęsty olej może być przyczyną. Wałki wyciągałeś?
Załżenie odwrotnie wałków spowoduje ,że napęd będzie załączał się automatycznie przy jeździe do tyłu, a nie do przodu.Chyba?.
Na 100% za gęsty olej, miałem to samo, ale wlałem litr ropy i po sprawie.
Wałki zostawiłem, tylko właśnie nie wiem czy można je założyć ze złej strony tryba... Olej gęsty spróbuję zmienić, bo tylko taki wtedy miałem nowy to zalałem.
witam czy któryś z kolegów z forum pamięta może jaki jest rozmiar uszczelniacza przychodzi na skręcenie przystawki przedniego napędu ze skrzynią biegów ? bo ja mam taki 60x85x10 i zewnętrzna strona pasuję idealnie ale wewnętrzna jest sporo za duża nawet nie dotyka tego wałka wychodzącego ze skrzyni biegów i na mój chłopski rozum to chyba nie jest tak jak powinno być chyba że się mylę to mnie poprawcie
PAtrzałem w moim katalogu no i tej strony nie ma. Ale mam stronę z wałkiem i z tego co widzę na wałku powinna być tulejka. Może gdzieś ją wywiało i Ci nie pasuje.
Z tego co pamiętam to wszystkie uszczelniacze przy przystawce miały taki rozmiar jak piszesz.
witam czy któryś z kolegów z forum pamięta może jaki jest rozmiar uszczelniacza przychodzi na skręcenie przystawki przedniego napędu ze skrzynią biegów ? bo ja mam taki 60x85x10 i zewnętrzna strona pasuję idealnie ale wewnętrzna jest sporo za duża nawet nie dotyka tego wałka wychodzącego ze skrzyni biegów i na mój chłopski rozum to chyba nie jest tak jak powinno być chyba że się mylę to mnie poprawcie
najlepiej weź suwmiarke pomierz sobie i dopasuj ja tak robiłem, teraz kupisz każdy rozmiar
kolego Krzysiek właśnie ja też mam katalog niemiecki ale nie bardzo go rozumiem gamoń zemnie a tulejki właśnie żadnej nie ma
kolego tekila256 też o tym myślałem ale zastanawiałem się czy fezy z wałka nie poszarpią uszczelniacza bo tego zatoczenia gładkiego na tym wałku jest nie wiele
i bardzo wam dziękuje za pomoc
tam ma być tulejka na tym wałku ale popatrz jeżeli uszczelniacz ci siądzie na tym gładkim to nie kombinuj, ja tak dopasowałem, bo też nie miałem tej tulejki
tak zrobię z tym uszczelniaczem a powiedz mi jeszcze kupię gdzieś uszczelki do tej przystawki czy muszę samemu dorobić ? każdy mówi żeby złożyć to na czerwony sylikon a ja tak średnio jestem przekonany . a i gdzie mogę dostać przewody te co doprowadzają powietrze od zaworu do przystawki i blokady napędu
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » przystawka przedniego napędu
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo