Odp: Siewnik Fortschritt
Czyli jak na ten siewnik to za drogo bo jak widać o połowę można kupić taniej..
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi
+33 / -0 (chyba )
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Siewniki » Siewnik Fortschritt
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czyli jak na ten siewnik to za drogo bo jak widać o połowę można kupić taniej..
Chłopaki , wie ktoś ile razy trzeba obrócić kołem w siewniku saxonia A200 przy wykonywaniu próby kręconej?
jaki obwód koła i szerokość siewnika to CI powiem.
Chłopaki , wie ktoś ile razy trzeba obrócić kołem w siewniku saxonia A200 przy wykonywaniu próby kręconej?
Wstyd....
próba kręcona to zazwyczaj 1 ar.
1 ar to 100m2 dzielone przez szerokość siewnika i wynik trza podzielić przez obwód koła i mamy ilość obrotów.
Albo chęć spojrzenia na forum
Siewnik nie mój tylko kolegi , nie wiem jaki ma obwód koła ,szerokość chyba 2.5 m
to nie da się tak dokładnie powiedzieć. Na 2.5m musisz przejechać 40m podziel porzez obwód koła wyjdzie ile musisz zakręcić.
Mam jeszcze pytanie do użytkowników siewnika saxonia , chodzi mi o to jak ustawiać wysiew tymi trzema pokrętłami na skrzyni? ja mam poznaniaka i nie wiem za bardzo jak rozgryźć regulacje tymi pokrętłami a chce pomóc kumplowi.
Bez obrazy ale takie pytania to przed gimnazjum córka zdawała.....
Panie Koseś , jak siewnik z taką skrzynią pierwszy raz na oczy widziałem to jak mam wiedzieć jakie przełożenie którym pokrętłem się ustawia? A nie mam czasu ani ja ani kolega żeby kombinować każde ustawienie i robić próbę na każdym z nich. Więc poprosiłem o jakieś wskazówki kogoś kto sieje takim sprzętem. Jak sąsiad kupił poznaniaka i przychodził do mnie pytać w jaki sposób go ustawić to też miałem go wyśmiać?
Nie spinaj się tak bo nie wyśmiałem cię i pierwsze słowa to "bez obrazy " więc luzik ....
Mimo że mam saxonię od piętnastu lat to nie potrafię Ci tego wytłumaczyć bo tak nie ma co tłumaczyć ...........
Nie spinam spoko. No nic , jakoś może to ustawimy metodą prób i błędów. Teraz czytam ten mój post z wczoraj i trochę źle się wyraziłem. Np chcąc wysiać 150 kg żyta na hektar na które cyfry muszę ustawić poszczególne pokrętła ? Zawsze byłaby to jakaś orientacja do wykonamia próby...
512 albo 434 na poczatek
Dzięki wielkie. O to mi chodziło , teraz już wiem jak to ustawiać.
Mam tabele wysiewu do tego siewnika bo same cyferki nie ustawią go dokładnie. Ile chcesz wysiać to pod Ci dokładne ustawienie.
Jest coś takiego jak translator ale jeśli jesteś leniwy to tak to są ustawienia zasuwek dolnych i górnych a od której strony liczone to juz sam doczytaj.
Dzięki ,tłumaczyłem translatorem ale jakieś pierdoły wychodziły ,wolałem się upewnić.
Ogłoszenie Parafialne !!!!!
POSZUKUJE RYNIENEK DO PROBY KRĘCONEJ DO FORTSCHRITT SAXONIA A 215 3METRY
JAK BY KTOŚ MIAŁ NA ZBYCIU ZA DOBRE PIENIADZE TO CHĘTNIE KUPIE MILE WIDZIANE FOTKI
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Siewniki » Siewnik Fortschritt
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo