Temat: kupię wentylator sprzęgła wiskotycznego

Jakby miał Ktoś niepotrzebny wiatrak do wiskozy o średnicy ok 55cm otwór w środku 82mm montowany na 4 śruby to chętnie odkupię. Sprawa pilna.

2

Odp: kupię wentylator sprzęgła wiskotycznego

Też wiatrak wisko mi się rozpadł ale to w aucie. Dostępne bez problemu. Dobrze, że chłodnice całe

Siły na zamiary zmierz....

3

Z Fordów różnych mam sprzęga i wiatraki, jutro mogę posprawdzać.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

4

MI potrzeba do ciągnika jakbyś miał coś podobne to uratowałbyś mi dupsko, bo już reęe opadają. Jak nie trzeba to ogłoszeń na części mnóstwo. Swój pospawałem bo urwała się łopatka pojechałem do wyważenia, ale tak bije że nawet nie prostowałem. Boję się że urwie się znowu gdzieś i narobi bałaganu.

5

Po jakimś czasie coś wpadło mi w wentylator w fordzie,który dopasowałem z jcb3cx. Wyłamało wszystkie łopatki i nieszczęśliwie uszkodziło chłodnicę. Poszukałem, i gdyby ktoś potrzebował do ciągnika wentylator  montowany na wiskozę na 4 śruby, to można z powodzeniem zastąpić z land roverów z silnikami powyżej4litra. Wystarczy otwory rozwiercić z 6 na 8mm,otwór centrujący pasuje idealnie. Największą zaletą jest to, że łopatki są połączone ze sobą po zewnątrz.