Odp: MTZ i wszystko co z nim związane
Panowie, czy w mtz przód idzie delikatnie wolniej niż tył? Z przodu mam 11,2-20 a z tyłu 16,9-38-takiego kupiłem i cos mi nie gra, źle się kieruje na nawrotach, mam wrazenie ze pcha przód...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Strony Poprzednia 1 … 55 56 57 58 59 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie, czy w mtz przód idzie delikatnie wolniej niż tył? Z przodu mam 11,2-20 a z tyłu 16,9-38-takiego kupiłem i cos mi nie gra, źle się kieruje na nawrotach, mam wrazenie ze pcha przód...
Ja mam z tyłu 18,5 x 30 czyli trochę niższe, uważam że lepiej się zgrywają niż na 38 na których był po zakupie.
z tyłu powinien miec 15,5 r38 wtedy będzie zgrany
Teraz żeby tył zgrać z przodem musisz na przód dać 13,6 r20 i bedzie dobrze tylko felgi trzeba zmieniać na szersze. Tyłu bym nie ruszał bo szersze opony zawsze lepsze.
A ja mam pyt. co do licznika mtg,jak on liczy te mtg że tak wolno idą tzn. Ciągnik jest u nas od nowości z 1989r i ma niespełna 4 tyś mtg a robił w polu naprawde sporo. Ursus 902 wykonywał porównywalną prace a ma drugie tyle mtg.
Bo na wschodzie czas wolniej płynie... 😁
ruska mtg 1800 obrotów, innych nacji 1500
a licznik masz na linkę czy z alternatora kręci godziny?
a licznik masz na linkę czy z alternatora kręci godziny?
Z alternatora trochę szybciej wskakują niż linki widać po 1025 ma z linki a Belarus 920 z alternatora i tak samo Pronar 1523, w zeszłym roku sprawdzałem to przy gruberze na głęboko przy obrotach 1700-1800 mtg wyskakuje co 45 min.
i jak stacyjki nie wyłączysz to też lecą
Dobra Panowie, o oponach już wiem, a teraz powiedzcie mi dlaczego może nie działać dźwignia od tuz przy siedzeniu? Pociągam do tyłu i żadnej reakcji, ale jak pchnę ją mocno do przodu to traktor aż przydusza i... dalej nic się nie zmienia z belkami.
Ten regulator siłowy,czyli ta dźwignia przy sidzeniu to chyba największe dziadostwo w tym ciągniku,ale nie koniecznie u ciebie musi być zepsute,może być wyrobione połączenie dźwigni z tym regulatorem albo przestawione i nie będzie chciał podnosić,ale jak nie działa to przesuń tą dźwignię max do tyłu i operuj tą przy kierownicy.
Najbardziej mi zależy na dociążaniu siłowym, wczesniej w mf tylko na tym robiłem i prędzej go zadusiłem niż grzebnął kołem. Operuję dzwignią przy kierownicy, ale tak jest niewygodnie. Opuszczę i albo idzie po ramę albo po wierzchu zanim odpowiednio wyreguluje "dygnięciami"
Odpowiednie ustawienie tych cięgieł przy siłowniku które idą do wału ramion i operujesz tą dźwignią jak w nowszych modelach. Ja tak operuję, ustawił mi to już lata temu ukrainiec pracujący u znajomego.
To jeszcze przemęcze jesień tak jak jest i przez zimę go porozbieram, zresztą silnik trzeba przeglądnąć bo w odmę wali...
Kilka dni temu zbiłem tylną szybę w swoim z kabiną rzemieślniczą. Ucieszyło mnie to :dance: Siedzi się w nim wysoko a szyba była do samych błotników, źle się operowało rozdzielaczem opryskiwacza (gdyby ręka miała 2 stawy łokciowe byłoby oky). Szybę już zamówiłem niższą o 20 cm, zrobię na wzór jak w mniejszych starych zetorach. Wąska szybka nad błotnikami, uchylna wyżej, przy pryskaniu zamykająca się pod własnym ciężarem, coby nie zaciągać się aerozolem ś.o.r.
cyknij fotkę jak już dokonasz dzieła
chłopaki ktoś ma w mtz 1025 instalacje na hamulce dwu obwodowe które działają normalnie ?
dzisiaj przyszła mi nowa przyczepa do lasu mam w niej hamulce dwu obwodowe a ciągnik nowy mtz ma tylko jednoobwodowe
jak by ktoś mógł to łopatologicznie rozrysować jak co i jak podłączyć będę wdzięczny
spróbuj wpiać się jednym wężem jak przy jednoobwodowych i powinno działać. u mnie mam 2 takie przyczepy i działa.
już prawie mi się udało to ogarnąć tylko z zaworu mi powietrze ucieka ale przy składaniu jak go czyściłem coś mi się zdaje ze napchałem za dużo towotu i teraz jest podparty i mi ucieka powietrze przez taką siatkę
https://www.olx.pl/oferta/zawor-hamowan … eecfd37674
użyłem dokładnie takiego samego i przez ową siatkę co jest na zdjęciu ucieka mi powietrze
Do takich zaworów używam smaru w sprayu.
Strony Poprzednia 1 … 55 56 57 58 59 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ i wszystko co z nim związane
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo