Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Nie spytałem ale w sumie mam już innego klienta bo chce dość sporo do siewu
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 110 111 112 113 114 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie spytałem ale w sumie mam już innego klienta bo chce dość sporo do siewu
Laszek darmo oddajesz?
http://rola.com.pl/produkty/skop/
Dlatego pytalem czy netto czy brutto. A tak nawiasem Padało u Ciebie Krzysiek ? U mnie burzowalo się i straszył wiatr a ani kropelki...
Tylko rzepak sprzedałem, zboża czekają na lepszą cenę, w tym roku jest na nią szansa.
Musiałem sprzedać jęczmień, rzepak i pszenicę bo tata "nie widział na moje zboże miejsca"
20 zł na tonie pszenicy paszowej między skupami u mnie a u Krzyśka jakoś rozumiem ale 120 (130 z vat) na tonie żyta to już nie bardzo.
Cena rośnie od początku żniw do dziś o 100-120 na tonie pszenżyta i paszowej pszenicy podobno przewidywane dalsze wzrosty.
takie ceny juz były 10-12 lat temu, towaru nie ma w skali swiatowej i tanieć nie powinno, bo zapasów nikt nie ma żeby zalać rynek aby ustabilizowac cene
Laszek darmo oddajesz?
http://rola.com.pl/produkty/skop/
To ja faktycznie dobroduszny, trza cenę do góry
Świnie 4.20netto. Czyli znów się zaczyna... i jak tu żyć ?
Mi się wydaje że Nas do Unii wzieli żeby nas powykańczać, 10 ha gospodarstwo jest nie opłacalne, zaraz 100 ha będzie nie opłacalne, wujo na 10ha gospodarstwie i paru krówkach dom postawił, maszyny kupował a teraz za rok tyrania to i porządnego agregatu nie kupi a co z innymi wydatkami, powykupywali zakłady i tak powykupują gospodarstwa zachodniacy a my jak parobki będziemy tyrać, w Lublinie już dawno nie słyszałem żeby powstał jakiś większy zakład, a stokrotki i biedronki rosną jak grzyby po deszczu
Teraz na małym gospodarstwie bez krów dojnych to tragedia . Myślałem o konopi ale musiał bym zasiać swoje wszystkie ha i jeszcze dobrać dzierżawy. I sprzętu nie mam do zbioru . Mowa o przemysłowej oczywiście .
paliwo 4.99 brutto na jutro... Sebastian konopie... to nie tak prosta sprawa.
No a jak ta twoja maszyna do konopi pokazał byś ją
jutro zrobię zdjęcie jakieś. Ogólnie mam dwa nowe pomysły na przyszły rok na inne maszyny. Maszyna sprawdza się tylko jedynie taśmy zrobiłbym szersze, bo te obecnie są za wąskie i przy wysokich i rozstrzelonych konopiach zatrzymuje się materiał i trzeba podsuwać. tę pewnie będę chciał sprzedać i zrobić od nowa, ale czas pokaże. W tym roku wszystko na wiariackich papierach, ale jak dobrze pójdzie to w przeciągu roku lub dwóch wyjdę z buraków na rzecz konopii ale czas pokaże
Świnie 4.20netto. Czyli znów się zaczyna... i jak tu żyć ?
Bez świń też można, teraz to widzę a jeszcze pół roku temu moje gospodarstwo było typowo trzodziarskie.
Można nie można. 48 ha mamy więc trochę mało żeby żyć z ziemii...
27 ton żyta pojechało. Parametry były. Obiecana cena 700 netto. Zobaczymy.
A u mnie młyn proponuje 560 brutto.
Rola 730 a paszowe 710. Tyle że tu za transport trzeba płacić.
U mnie też 560 jak na tą chwile, to u ciebie cena super dawno po takiej kasie żyta nie sprzedałem
Strony Poprzednia 1 … 110 111 112 113 114 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo