Odp: Pompa
A nie problem to chyba wymienić nic mi się nie rozleci w środku ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Pompa
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A nie problem to chyba wymienić nic mi się nie rozleci w środku ?
Hej Panowie, zapytam tutaj, mam ruską pompę i na zimnym podnosi elegancko na wolnych obrotach ale jak się rozgrzeje to trzeba dać trochę gazu żeby pochwycił ciężki pług. Zalany mixem 30l hl46 i 5l hl100, wydaje mi się że oliwa się za szybko rozgrzewa a nie zwróciłem uwagi na chłodnicę oleju. Też tak macie czy jestem wyjątkowy? :0
Ruska pompa jest skonstruowana akurat do gęstych olejów, tam wsio idy silnikowy w typie naszego superolu cc 20w50.
Ruska pompa i wszystko jasne .... leżą u mnie gdzieś na magazynie dwie wzmacnianie co nie daly rady kręcić owijarką , bo ciśnienie max 120 dawaly nowe sztuki .
No to mi się udało z pompą do ruska bo kupiłem wzmocnioną na 200 bar no i podkręciłem na zaworze do tych 200 i teraz ładnie podnosi. O większej wydajności nie brałem bo tylko by mi się czasem olej grzał
Moja też ładnie podnosi do tego są siłowniki 2 jeszcze, tylko z czasem ten nieszczęsny olej się grzeje. Pługi to ze 2 tony ważą pewnie, dokładnie taki tylko 4 skibowy
https://www.agriaffaires.pl/uzywany-spr … l4016.html
A zapytam jeszcze o pompę wspomagania w zt303 czyli tą pod pompą hydrauliki, jaka tam idzie prawa czy lewa? Mam tam teraz zaślepione i planuję wstawić nsz10 żeby skrzynię smarowała. Starą pompę niestety już wywaliłem i nie wiem w którą stronę kręci tam.
już wiem pompa lewa ;p
witam . ogarnie mi ktos pompe ruska do 323?
Na olx jest kamil sprzedaje gotowe a jak nie to sam kombinuj
Stanie się coś, jak wywale rurkę łączącą 2 trójniki w chłodnicy oleju hydraulicznego i zrobię pełen przepływ przez chłodnice? W filtrze powrotnym przy zbiorniku jest zawór bezpieczeństwa to nawet jakby zapchało filtr to nie powinno chłodnicy rozdupczyć, dobrze mi się zdaje?
0ryginalna chłodnica pęknie gdy dasz pełny przepływ na nią dla tego masz tam taki bay-pas przykręcony było to już omawiane . Trzeba założyć chłodnicę oleju od bizona i wyrzucić ten bay-pas dając wszystko na chłodnice .
O to słabo ale dzięki za radę.
A jakbym chciał zostać przy oryginale, to co tam jest skopane skoro po rozgrzaniu chłodnica jest zimna?
oryginalna ma tam taki bay pas i tam sa takie dławiki ze niewielka część oleju przepływa przez chłodnice a jak dasz pełen przepływ to ją rozerwie bo jest na niej ciśnienie
trzeba założyć taką chłodnicę jak w linku poniżej i pozbyć się tego bay pasa .
https://www.olx.pl/oferta/chlodnica-chl … wx2sX.html
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Pompa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo