Odp: Gruber vs talerzówka
Była ale ogłoszenie wygasło
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Gruber vs talerzówka
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Była ale ogłoszenie wygasło
Androl mam zamówione sprężyny piasty i talerze, po nowym roku będą na podwórku, zrobisz ramę i będzie nówka sztuka...
To Ile teraz wyjdzie jeden komplet sprężyna+piasta+talerz?
300PLN komplet
Androl mam zamówione sprężyny piasty i talerze, po nowym roku będą na podwórku, zrobisz ramę i będzie nówka sztuka...
Marku płyną z Chin
tak, i po nowym roku mają być u mnie
Fajna opcja ale przekracza mój budżet.
No to na 3 metry 7200 zł za samą sekcję uprawową. To za to można już coś znaleźć gotowego w wersji x...
No a która lepsza ciągana, ruska czy nasza słupska ?
Ruska ... stali nie żałowali wszystko wielkie i ciężkie . tylko wał jakiś dorobić
Tylko się kur..ca rozkręca na ośkach talerzy podczas pracy
Tylko się kur..ca rozkręca na ośkach talerzy podczas pracy
To że się rozkręca to nic innego jak krzywa oś. Teraz robiliśmy jeden przedni i tylni. Przedni zrobiliśmy nowy koszt 50 zł + dwie nakrętki i robota tokarza żeby gwint zrobić. Tylni udało się naprostować i też jest ok. W tych nowych kompaktowych zastanawia mnie tylko jak długo łożyska i piasty wytrzymają...
Ja myślałem żeby na lewy gwint przetoczyć bo tylko z jednej strony się odkręca
Jak będzie krzywa oś to lewy gwint i tak nic nie da bo całość wtedy pracuje. Androl jak co to szukaj brony b402. Ma lepsze mocowanie łożyskowania do słupicy i ogólnie konstrukcja lepsza.
Ja mam b402 to kawał klamota,niemiaszki materiału nie żałowali i jak ma obciążniki z przodu to 323 brakuje mocy. Żeby talerzówka robiła robotę to 3 metrowa jak b402 powinna warzyć 3 tony.
A na moich ziemiach 120km minimum bo prędkość musi być
No i b402 ma fajnie to że obie słupicy są u góry połączone w jedno a w ruskiej są tak niezależnie osobno i to prędzej się luzuje. Jak bym miał klienta za przyzwoite pieniądze na ruską to od razu bym brał b402. Fajnie też że ma koła za talerzami i oryginał hydropak do bronów albo wału w zależności co kto potrzebuje.
Leszku oddałem w tym roku BDT za 3,5 tys. talerze w dobrym stanie.
Tą jadę oglądać przed wieczorem bo gość pracuje jeszcze na etacie. https://www.olx.pl/oferta/brona-talerzo … ac16dfe905
Tą jadę oglądać przed wieczorem bo gość pracuje jeszcze na etacie. https://www.olx.pl/oferta/brona-talerzo … ac16dfe905
ładna nowszy tym kilka stówek do utargowania i zabierać do domu
Znajomy miał taką z 2005 r za 7 tys poszła na bardzo ładnych elementach roboczych
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Gruber vs talerzówka
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo